Hartige tortellini-spinazie soep
Dit is een winterclassic van Jord Althuizen voor op een gure doordeweekse dag na het werk. Op werkdagen is het in alle hectiek een lekker vullende soep die vlug klaar is en bij jong en oud goed in de smaak valt.
Ingrediënten (4 personen):
- 1 grote witte ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 1 verse rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 250 g paddenstoelen, in plakken gesneden
- 2 l kippenbouillon
- 1 potje zongedroogde tomaat (circa 200 g) uitgelekt en in reepjes gesneden
- 250 g met kaas of paddenstoelen gevulde tortellini’s (liefst vers)
- 200 g verse bladspinazie
- 1 ei
- 50 g parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en versgemalen zwarte peper
Serveertip:
- Rustiek brood
- Aioli
Benodigdheden:
- Grote 5 liter pan
Bereiding (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Verhit de olijfolie en bak de uien, knoflook en rode peper glazig. Voeg de champignons toe en kleur deze bruin.
- Giet de kippenbouillon in de pan en breng tot net onder kookpunt.
- Voeg de zongedroogde tomaat en tortellini's toe en kook tot deze al dente zijn.
- Roer de verse bladspinazie door de soep en laat slinken.
- Meng in een apart kommetje het ei en de parmezaanse kaas en roer dit door de soep.
- Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en serveer met rustiek brood en aioli.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMsuikertaks
Appelsientje en Dubbelfriss stoppen nu een druppeltje melk in jouw drankje: ‘Belastingontwijking’
-
Vlaai mag alleen nog ‘Limburgs’ heten als-ie dagvers is én uit provincie komt
De Limburgse vlaai heeft van Brussel de status van beschermd streekproduct gekregen. Een kwaliteitslabel garandeert vanaf maandag dat het traditionele gebak ook daadwerkelijk uit Nederlands- of Belgisch Limburg komt en voldoet aan andere voorwaarden. -
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?
Het insect is dichter bij je bord dan je denkt. Dat stelt onderzoeker Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit. Als diervoer vinden vliegenlarven en meelwormen hun weg naar de magen van vissen, varkens en kippen. En ook als humaan voedsel zijn zespotigen toegelaten. Nieuwe uitdaging: hoe zorgen we ervoor dat in gevangenschap gekweekte krekels een fijn leven hebben? -
PREMIUM
Vaak wordt vergeetachtigheid voor dementie aangezien, maar soms is het een zieke lever
Uit een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen, kwam een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 mensen is gedragsverandering of vergeetachtigheid mogelijk niet het gevolg van dementie, maar van een leveraandoening. Die te behandelen is. Wat en hoe werd dit onderzocht? En om welke leveraandoening gaat het dan precies? ,,Een arts had dit nog nooit bij hen gemerkt.’’ -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’
-
PREMIUM
Deze vorm van phishing neemt toe: ‘Mensen krijgen te horen dat ze gefilmd zijn terwijl ze porno keken’
-
-
-
Consumentenbond
Vijf lades en een snelvriesfunctie: dit is de beste vrijstaande vriezer
Wat is de beste vrijstaande vriezer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM7 vragen
Eieren kun je niet onbeperkt eten: zoveel mag je er maximaal per week
Ei, ei, ei, met Pasen horen ze erbij. Maar hoeveel eieren mag je eten? Zijn geverfde eieren giftig? En waarom zijn bruine eieren duurder dan witte? 7 eierweetjes voor tijdens de Paasbrunch. Voedingsdeskundige Annette Stafleu: ,,Wie zeven of meer eieren per week eet, heeft een hogere kans op diabetes type 2.”
-
PREMIUM
Zo veilig is zelf je tanden bleken: ‘Mits gel en bleeklepel verkregen zijn bij de tandprofessional’
-
48
Natte handdoeken over de stoelen en een pannetje met natuurazijn: zo haal je de gourmetlucht uit je huis
Na een gezellig middagje of avondje gourmetten met familie hangt er een intense baklucht in huis. Hoe krijg je deze onaangename geur zo snel mogelijk weg? Twee experts delen hun beste tips om je huis weer fris te krijgen: ‘Hang na het gourmetten natte handdoeken in huis’ -
-
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord