Amerikanen introduceren geestverruimende Valentijnschocolade
Nu cannabis legaal is in enkele Amerikaanse staten, kunnen geliefden elkaar daar met Valentijnsdag chocolade geven met cannabis erin. Een moderne variant van de aloude 'spacecake'.
De merken Défoncé Chocolatiers, Satori Chocolates en Lord Jones uit Californië hebben repen ontwikkeld die het geestverruimende ingrediënt tetrahydrocannabinol (THC) bevatten.
Valentijnsdag is traditioneel een dag waarop veel chocolade over de toonbank gaat. De makers bieden verschillende smaken, van wilde aardbeien met melkchocolade en bosbessen met bittere chocolade bij Satori tot hazelnoot, koffie en mintchocolade van Défoncé. Lord Jones heeft repen, maar ook karamel, bedekt met chocola en zeezout.
Het eten van deze geestverruimende chocola is overigens niet zonder gevaar, waarschuwt Los Angeles Times. Roken heeft een ander effect dan het opeten van THC en wie er te veel van eet, kan hallucinaties krijgen of paranoïde raken.
In Nederland is cannabis-chocolade ook te koop, maar of die hetzelfde effect hebben valt te betwijfelen. Alleen voedingswaren met minder dan 0,2 procent THC erin is toegestaan. Van Hanf Natur verkoopt drie smaken met hennep erin. Het Amsterdams Mumu Moons verkoopt bonbons met een kleine hoeveelheid THC.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Frisse Start: hoeveel tussendoortjes moet je eten om gewicht te verliezen?
-
PREMIUM
Welke drank is het gezondst bij je ontbijt? ‘Dit drinken op lege maag versnelt je stofwisseling’
De ene zweert ’s ochtends bij een kopje koffie, de andere gaat standaard voor matcha thee op de nuchtere maag. Maar welke drank helpt je stofwisseling het beste op gang? En waar haal je de meeste energie uit? Diëtist Michaël Sels zet 6 populaire dranken op een rijtje en bespreekt waar je de beste voordelen uit haalt bij het ontbijt. -
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Het culinaire festival Haagse Wereld Hapjes gaat opeens niet door. Organisator Lisette Ernens wacht al acht maanden vergeefs op een vergunning voor het pinksterevenement. En nu is het te laat: ,,Zo is het echt niet leuk meer.”Den Haag -
PREMIUMVoor jou geproefd31
Dit B-merk wint onze knakworstentest: ‘Deze smaakt niet alleen lekker, hij ruikt ook nog naar een worstje’
Het kampeerseizoen is geopend. Op naar de camping. Wat je in je potje kookt? Knakworst natuurlijk. Welk merk maakt niet uit, zou je denken. Maar dat zit toch anders, blijkt uit onze test waarbij acht blikjes varkensvleesknakworst uit de supermarkt blind geproefd werden door drie smaakmakers. ,,Deze zou ik nog niet eens serveren op een kinderfeestje.’’ Lees onderaan het artikel de beoordelingen. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Tom (27) heeft een nieuwe vriendin en plots spelen zijn prikkelbare darmen weer op
Bij Tom spelen zijn prikkelbare darmen weer op. Spanningen zijn de boosdoener, maar waar die vandaan komen, is hem een raadsel. Zijn vriendin geeft onbedoeld toch een hint.
-
PREMIUMGeldflaters
Mandy gaf 150 euro uit om haar balkon op te fleuren: ‘Nu zit ik met bakken vol halfdode planten’
-
-
-
PREMIUMVoor jou getest
Van dit merk heb je vast nog nooit gehoord, maar zij maken de lekkerste kant-en-klaarpannenkoeken
Een op de drie Nederlanders eet minstens eens per maand pannenkoeken. Bij voorkeur belegd met stroop, poedersuiker of spek. Tijd voor een blinde smaaktest met 10 kant-en-klaarsoorten uit de supermarkt. ,,Deze heeft alles: aantrekkelijk om te zien, mooi smeuïg en een lekkere smaak.’’ -
PREMIUM37
Trombose kan levensgevaarlijk zijn: dit zijn mogelijke tekenen volgens de arts
Trombose is een veel voorkomende aandoening: gemiddeld treft het ieder uur elf Nederlanders. Onbekendheid met de symptomen zorgt er soms voor dat trombose pas laat wordt herkend, en dat kan fataal zijn. Wat is trombose precies? Wat zijn de tekenen? En wanneer loop je risico om het te krijgen? Trombosespecialist Saskia Middeldorp legt het uit.
-
PREMIUM52
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
-
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
In Zeeland heeft Kees Visser het wereldrecord koken verbroken. Zo’n 127 uur stond de chef-kok, enkele pauzes daargelaten, te bakken en te braden. Daarmee verdiende hij maandagmiddag een notering in het Guinness Book of Records. -
-
24
Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!