Gezellig met je Valentijn in de cel
Wie iets bijzonders wil met Valentijnsdag, kan met zijn geliefde in de Arnhemse koepelgevangenis dineren onder het mom van ‘gevangen door de liefde’. Het diner kost 145 euro per stel. Vooraf geeft pianist Jan Vayne een mini-concert. Er is nog beperkt ruimte, meldt Prisonexperience.nl.
In de gevangenis, die wordt normaal gesproken in gebruik is als escaperoom voor volwassenen en kinderen, word je samen met je geliefde opgesloten in een cel. De celdeur mág open. Geen water en brood: er komen drie gangen op tafel. Gedurende de avond zullen er ook enkele 'verrassende elementen' zijn, zo luidt de belofte.
De Nederlanders die 14 februari vieren met hun geliefden, doen dat in negen van de tien gevallen met een etentje buiten de deur. Dat blijkt uit een enquête van Iens.nl en TheFork onder duizend gebruikers van dit site. In vergelijking met vorig jaar zijn Nederlanders mogelijk romantischer geworden. Toen zei 66 procent van de respondenten een dinertje te plannen op Valentijnsdag. In vergelijking met de Fransen – dat vaak als een romantisch volk wordt gezien – is dat veel. Het aantal stellen dat uit eten gaat is daar naar verwachting 85 procent.
Knoflook
Wat we eten en de ambiance van het restaurant vinden Nederlanders niet zo belangrijk. Wat we niet willen is hamburgers, gerechten met veel knoflook en alles wat lastig is om te eten zoals spareribs, garnalen en krab of noedelsoep. Het mag wat kosten: gemiddeld geven stellen tot zo’n 150 euro uit. Tweederde besteedt tussen de 50 en 100 euro. Meer dan de helft van de romantische eters bestelt bij het diner een fles bubbels.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM15
Waarom je ook moet sparen voor ná je overlijden: ‘Woonlasten moeten doorbetaald kunnen worden’
-
PREMIUM
Hollandse topkoks zijn al van het gas af
De gaskraan in Groningen gaat dicht, dus doven straks ook de vlammen onder de fornuizen van de Nederlandse topkoks. ,,Ach joh, voor dat kippetje of die duif maakt het niet uit waarop hij gebraden wordt.” -
Vier Valentijnsdag eens met een hamburger
Een romantisch etentje met je geliefde op 14 februari? Dan is een driegangendiner bij McDonald’s misschien niet het eerste waar je aan denkt. -
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Is je bankrekening bijna leeg, maar wil je wel lekker eten? De budgetreceptenkalender staat vol goedkope en gezonde lekkernijen. Zelfs chef-kok Herman den Blijker bewijst dat met slechts een paar euro de maag kan worden gevuld. ,,Het hoeft niet veel te zijn. Als het maar voedzaam is.”Rotterdam -
PREMIUM
Vaak wordt vergeetachtigheid voor dementie aangezien, maar soms is het een zieke lever
Uit een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen, kwam een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 mensen is gedragsverandering of vergeetachtigheid mogelijk niet het gevolg van dementie, maar van een leveraandoening. Die te behandelen is. Wat en hoe werd dit onderzocht? En om welke leveraandoening gaat het dan precies? ,,Een arts had dit nog nooit bij hen gemerkt.’’
-
Update
24Kitchen-gezicht Dave Myers, helft van de Hairy Bikers, op 66-jarige leeftijd overleden
-
-
-
Consumentenbond
104 koelkasten met vriezer getest, dit is de beste
Een slimme keuze in de keuken kan je leven verduurzamen en jouw dagelijkse kosten verminderen. Maar hoe kies je de juiste koelvriescombinatie uit het overweldigende aantal opties? Dit zijn de beste modellen volgens de test van de Consumentenbond. -
29
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’
Winkels zetten het mes in hun bio-assortiment, omdat Nederland de Europese regels zo streng uitvoert. Mede daardoor worden biologische groente en fruit steeds vaker in plastic verpakt, constateert het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) in een nieuw advies aan het kabinet.
-
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Den Haag, Wassenaar -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’ -
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’