Met deze traktaties maak je écht indruk
Het maken van traktaties kan een uitdaging zijn. Dat werd onlangs ook pijnlijk duidelijk in de tv-serie De Luizenmoeder. Veel ouders sloven zich uit, maar waar haal je de tijd vandaan? Deze traktaties zijn snel klaar, springen eruit én zijn ook nog lekker. Trek je schort alvast aan en bakken maar!
Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 20 mariabiscuits
- 10 marshmallows
- 250 g pure chocolade
- 6 el gemalen kokos
- 65 g cupcakeversiering
Benodigdheden:
- Bakpapier
Bereiding:
- Leg de koekjes op een bord dat in de magnetron kan en dat heel heet kan worden. Leg op elk koekje 1 marshmallow. Zet het bord in de magnetron. Zet 'm 10 seconden op de allerhoogste stand. Blijf erbij staan en haal ze eruit als de marshmallows 2 keer zo groot zijn geworden.
- Leg de rest van de koekjes voorzichtig op de gesmolten marshmallows. Kijk uit voor je vingers! Laat een half uur afkoelen.
- Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten.
- Roer af en toe met een pollepel zodat de chocolade mooi glad wordt. Leg een groot stuk bakpapier klaar. Doop de marshmallowkoekjes voorzichtig helemaal in de chocolade en leg ze op het bakpapier.
- Bestrooi 5 koekjes met de kokos en de andere 5 met de versiering. Laat ze in 30 minuten hard worden.
Bron: Allerhande
Chocololly's
Ingrediënten voor 16 stuks:
- 200 g pure chocolade 72%
- 50 g witte chocolade
- 1 el sesamzaad
- 1 el ongezouten pecannoten
- 1 el ongezouten pistachenoten
- 1 el gedroogde cranberry's
- 1 el blanke rozijnen
Benodigdheden:
- Bakpapier
- 16 satéprikkers
Bereiding:
- Hak de pure en witte chocolade grof. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Vouw een cornetje van bakpapier.
- Smelt in aparte pannen de pure en witte chocolade au bain-marie. Leg een stuk bakpapier op een snijplank en schep de pure chocolade er in cirkels met een doorsnede van 6 cm op. Leg in elke cirkel 1 satéprikker. Schep er eventueel nog wat pure chocolade op, zodat de prikker met chocolade bedekt is.
- Vul het cornetje met de witte chocolade en versier de lolly's. Decoreer met het sesamzaad, de noten, cranberry's en rozijnen. Laat in de koelkast in 30 minuten hard worden.
Bron: Allerhande
Zoete poppetjes
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 1 pakje roomboterbladerdeeg
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 el suiker
- 1 el gemalen kaneel
- 2 el gemalen kokos
- 2 el poedersuiker
- 20 krenten
Benodigdheden:
- Bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd met behulp van een sjabloon 10 poppetjes uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk dun met ei en bestrooi met suiker.
- Bestrooi 5 poppetjes met kaneel en 5 poppetjes met kokos. Bak de koekjes ca. 20 minuten in het midden van de oven. Neem ze uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen.
- Roer de poedersuiker met 1 1/2 tl heet water tot een glad glazuur. Plak hiermee de krenten als oogjes op de poppetjes.
Bron: Allerhande
Frozen bananas
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 4 bananen
- 4 verse aardbeien
- 1 el gepelde pistachenoten
- 300 g chocolade extra puur 72%
- 1 el kokossnippers
Benodigdheden:
- 12 tapasprikkers
Bereiding:
- Pel de bananen, snijd elke banaan in drie stukken. Steek de satéprikkers erin. Leg de bananen minimaal 3 uur afgedekt in de vriezer.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Hak de pistache fijn. Neem de bananen uit de vriezer. Dip een voor een in de gesmolten chocolade en besprenkel direct met wat aardbeien, pistache of kokos.
Bewaartip: bewaar de frozen bananas in de diepvries.
Bron: Allerhande
Spikkel cakepops
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 1 pak cakemix
- 3 el abrikozenjam
- 300 g melkchocolade (in stukjes)
- Smarties mini
- Zilveren parels
- Mini marshmellows
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- 16 satéprikkers (puntje en 5 cm eraf gesneden)
Bereiding:
- Verkruimel de cakejes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de abrikozenjam toe en maal tot een egale massa. Vorm er 16 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Doe de chocolade in een hitte bestendige kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie).
- Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud cakebolletje. Doop vervolgens de bolletjes in de chocolade. Bestrooi direct met de smarties, zilveren parels en mini marshmellows. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.
Tip: Baby geboren? Bestrooi de cakepops met roze of blauwe muisjes.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
Dordrecht -
Appelsientje gaat ook voor de melk-truc om suikertaks te ontwijken
Fruitsappenmaker Appelsientje heeft een handige manier gevonden om de verhoogde suikertaks te omzeilen: doe er een beetje melk bij en dan is het product gevrijwaard van de limonadebelasting van 26 cent per liter. -
PREMIUMMet video22
Experts delen hun tips om lastminute zomerfit te worden: 'Stop 2 weken met alle suikers’
Eindelijk mooi weer op komst! Alleen: hoe zit jij in je vel? Moet er nog wel het een en ander gebeuren? Wie nú in actie komt, is nog op tijd om de winterkilo’s aan te pakken. Twee experts delen hun beste tips en oefeningen voor billen, buik en armen. ,,Stop met alle suikers en doe drie keer in de week krachttraining.’’ -
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Hotels en restaurants brengen dagelijks bergen met eten rechtstreeks naar de afvalbak. Dat zorgt voor grote verspilling van voedsel én geld. Het Utrechtse bedrijf Orbisk bedacht een superslimme oplossing voor dit probleem en daar veroveren ze nu de wereld mee.Utrecht -
Consumentenbond
67 koffiecupmachines getest en dit zijn de beste: ‘De cappuccino mag er zijn’
Gemak dient de koffiedrinker: met een koffiecupmachine is het heerlijke zwarte goud slechts één druk op de knop van je verwijderd. Maar welk model biedt het meeste comfort voor de beste prijs? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
Voedselproducenten Fairtrade, Knorr, Koh Tai en Patak’s halen vlees en vis uit de helft van hun recepten
-
-
-
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
De prijs van cacao schiet als een raket omhoog. Op de beurs van New York is de prijs voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton uitgekomen, een verviervoudiging vergeleken met vorig jaar, uit vrees voor tekorten. De prijsstijging van het paaseitje blijft beperkt, maar de chocoladeletter wordt wel veel duurder. Zo zit dat. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Tom (27) heeft een nieuwe vriendin en plots spelen zijn prikkelbare darmen weer op
Bij Tom spelen zijn prikkelbare darmen weer op. Spanningen zijn de boosdoener, maar waar die vandaan komen, is hem een raadsel. Zijn vriendin geeft onbedoeld toch een hint.
-
Update
24Kitchen-gezicht Dave Myers, helft van de Hairy Bikers, op 66-jarige leeftijd overleden
-
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2
Ben je een echte koffieliefhebber? Dan is het overwegen van een halfautomatische espressomachine de moeite waard. Wat is de beste pistonmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
-
PREMIUMuitdelen op school
Vier het met bananen