Gezellig met je Valentijn in de cel
Wie iets bijzonders wil met Valentijnsdag, kan met zijn geliefde in de Arnhemse koepelgevangenis dineren onder het mom van ‘gevangen door de liefde’. Het diner kost 145 euro per stel. Vooraf geeft pianist Jan Vayne een mini-concert. Er is nog beperkt ruimte, meldt Prisonexperience.nl.
In de gevangenis, die wordt normaal gesproken in gebruik is als escaperoom voor volwassenen en kinderen, word je samen met je geliefde opgesloten in een cel. De celdeur mág open. Geen water en brood: er komen drie gangen op tafel. Gedurende de avond zullen er ook enkele 'verrassende elementen' zijn, zo luidt de belofte.
De Nederlanders die 14 februari vieren met hun geliefden, doen dat in negen van de tien gevallen met een etentje buiten de deur. Dat blijkt uit een enquête van Iens.nl en TheFork onder duizend gebruikers van dit site. In vergelijking met vorig jaar zijn Nederlanders mogelijk romantischer geworden. Toen zei 66 procent van de respondenten een dinertje te plannen op Valentijnsdag. In vergelijking met de Fransen – dat vaak als een romantisch volk wordt gezien – is dat veel. Het aantal stellen dat uit eten gaat is daar naar verwachting 85 procent.
Knoflook
Wat we eten en de ambiance van het restaurant vinden Nederlanders niet zo belangrijk. Wat we niet willen is hamburgers, gerechten met veel knoflook en alles wat lastig is om te eten zoals spareribs, garnalen en krab of noedelsoep. Het mag wat kosten: gemiddeld geven stellen tot zo’n 150 euro uit. Tweederde besteedt tussen de 50 en 100 euro. Meer dan de helft van de romantische eters bestelt bij het diner een fles bubbels.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM52
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
-
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Is je bankrekening bijna leeg, maar wil je wel lekker eten? De budgetreceptenkalender staat vol goedkope en gezonde lekkernijen. Zelfs chef-kok Herman den Blijker bewijst dat met slechts een paar euro de maag kan worden gevuld. ,,Het hoeft niet veel te zijn. Als het maar voedzaam is.”Rotterdam -
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
Frituurvet door de plee, doortrekken en weg ermee? Nee! De vervelende eigenschap van bakvet is dat het eenmaal gestold aan de binnenkant van de leidingen gaat zitten, en dat vervolgens alles eraan blijft plakken. ,,Van wat je bij een verstopping thuis kwijt bent aan een loodgieter, kun je waarschijnlijk voor de rest van je leven frituurvet kopen.’’ -
PREMIUM
Spitskool, rode kool of savooiekool: Ga met deze recepten voor minder vlees en meer groenten
Een beter milieu begint bij jezelf, weten ook de Hamersma’s. En kolen (de groenten dan!) stoten niet al te veel broeikasgassen uit. Meneer en mevrouw Hamersma tippen drie recepten met kool. -
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Nergens in Nederland geniet je van zoveel Michelinsterren tegelijkertijd als half maart in kasteel De Wittenburg in Wassenaar. ,,Er komen gasten uit plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord.”Den Haag, Wassenaar
-
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Berkel en Rodenrijs, Woerden -
-
-
PREMIUM15
Waarom je ook moet sparen voor ná je overlijden: ‘Woonlasten moeten doorbetaald kunnen worden’
Je bent jong en je wilt wat. Het liefst houd je nu genoeg geld over voor reizen, uit eten gaan en bijvoorbeeld nieuwe gadgets. Maar vergeet niet dat het slim is om ook alvast een buffer voor later te regelen, voor als je met pensioen gaat en - minder gezellig - voor na je overlijden. Verzekeringsexperts Michel Ypma en Ernst Siegert loodsen je door de mogelijkheden. -
PREMIUM
Hollandse topkoks zijn al van het gas af
De gaskraan in Groningen gaat dicht, dus doven straks ook de vlammen onder de fornuizen van de Nederlandse topkoks. ,,Ach joh, voor dat kippetje of die duif maakt het niet uit waarop hij gebraden wordt.”
-
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Delft -
PREMIUM
Zo veilig is zelf je tanden bleken: ‘Mits gel en bleeklepel verkregen zijn bij de tandprofessional’
Je hoeft geen BN’er of een Hollywoodster te zijn om een blinkend wit gebit te hebben. Tanden bleken is voor (bijna) iedereen toegankelijk en kun je thuis zelf doen. Maar er is één belangrijke voorwaarde voor je een bleekbehandeling overweegt, waarschuwen een tandarts en docent Mondzorgkunde. Zij leggen ook uit hoe lang je tanden wit blijven, en of het erg is als er geen of een lage concentratie waterstofperoxide in de behandeling zit. -
-
Vier Valentijnsdag eens met een hamburger