Met deze traktaties maak je écht indruk
Het maken van traktaties kan een uitdaging zijn. Dat werd onlangs ook pijnlijk duidelijk in de tv-serie De Luizenmoeder. Veel ouders sloven zich uit, maar waar haal je de tijd vandaan? Deze traktaties zijn snel klaar, springen eruit én zijn ook nog lekker. Trek je schort alvast aan en bakken maar!
Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 20 mariabiscuits
- 10 marshmallows
- 250 g pure chocolade
- 6 el gemalen kokos
- 65 g cupcakeversiering
Benodigdheden:
- Bakpapier
Bereiding:
- Leg de koekjes op een bord dat in de magnetron kan en dat heel heet kan worden. Leg op elk koekje 1 marshmallow. Zet het bord in de magnetron. Zet 'm 10 seconden op de allerhoogste stand. Blijf erbij staan en haal ze eruit als de marshmallows 2 keer zo groot zijn geworden.
- Leg de rest van de koekjes voorzichtig op de gesmolten marshmallows. Kijk uit voor je vingers! Laat een half uur afkoelen.
- Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten.
- Roer af en toe met een pollepel zodat de chocolade mooi glad wordt. Leg een groot stuk bakpapier klaar. Doop de marshmallowkoekjes voorzichtig helemaal in de chocolade en leg ze op het bakpapier.
- Bestrooi 5 koekjes met de kokos en de andere 5 met de versiering. Laat ze in 30 minuten hard worden.
Bron: Allerhande
Chocololly's
Ingrediënten voor 16 stuks:
- 200 g pure chocolade 72%
- 50 g witte chocolade
- 1 el sesamzaad
- 1 el ongezouten pecannoten
- 1 el ongezouten pistachenoten
- 1 el gedroogde cranberry's
- 1 el blanke rozijnen
Benodigdheden:
- Bakpapier
- 16 satéprikkers
Bereiding:
- Hak de pure en witte chocolade grof. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Vouw een cornetje van bakpapier.
- Smelt in aparte pannen de pure en witte chocolade au bain-marie. Leg een stuk bakpapier op een snijplank en schep de pure chocolade er in cirkels met een doorsnede van 6 cm op. Leg in elke cirkel 1 satéprikker. Schep er eventueel nog wat pure chocolade op, zodat de prikker met chocolade bedekt is.
- Vul het cornetje met de witte chocolade en versier de lolly's. Decoreer met het sesamzaad, de noten, cranberry's en rozijnen. Laat in de koelkast in 30 minuten hard worden.
Bron: Allerhande
Zoete poppetjes
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 1 pakje roomboterbladerdeeg
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 el suiker
- 1 el gemalen kaneel
- 2 el gemalen kokos
- 2 el poedersuiker
- 20 krenten
Benodigdheden:
- Bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd met behulp van een sjabloon 10 poppetjes uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk dun met ei en bestrooi met suiker.
- Bestrooi 5 poppetjes met kaneel en 5 poppetjes met kokos. Bak de koekjes ca. 20 minuten in het midden van de oven. Neem ze uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen.
- Roer de poedersuiker met 1 1/2 tl heet water tot een glad glazuur. Plak hiermee de krenten als oogjes op de poppetjes.
Bron: Allerhande
Frozen bananas
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 4 bananen
- 4 verse aardbeien
- 1 el gepelde pistachenoten
- 300 g chocolade extra puur 72%
- 1 el kokossnippers
Benodigdheden:
- 12 tapasprikkers
Bereiding:
- Pel de bananen, snijd elke banaan in drie stukken. Steek de satéprikkers erin. Leg de bananen minimaal 3 uur afgedekt in de vriezer.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Hak de pistache fijn. Neem de bananen uit de vriezer. Dip een voor een in de gesmolten chocolade en besprenkel direct met wat aardbeien, pistache of kokos.
Bewaartip: bewaar de frozen bananas in de diepvries.
Bron: Allerhande
Spikkel cakepops
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 1 pak cakemix
- 3 el abrikozenjam
- 300 g melkchocolade (in stukjes)
- Smarties mini
- Zilveren parels
- Mini marshmellows
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- 16 satéprikkers (puntje en 5 cm eraf gesneden)
Bereiding:
- Verkruimel de cakejes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de abrikozenjam toe en maal tot een egale massa. Vorm er 16 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Doe de chocolade in een hitte bestendige kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie).
- Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud cakebolletje. Doop vervolgens de bolletjes in de chocolade. Bestrooi direct met de smarties, zilveren parels en mini marshmellows. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.
Tip: Baby geboren? Bestrooi de cakepops met roze of blauwe muisjes.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2
-
48
Natte handdoeken over de stoelen en een pannetje met natuurazijn: zo haal je de gourmetlucht uit je huis
Na een gezellig middagje of avondje gourmetten met familie hangt er een intense baklucht in huis. Hoe krijg je deze onaangename geur zo snel mogelijk weg? Twee experts delen hun beste tips om je huis weer fris te krijgen: ‘Hang na het gourmetten natte handdoeken in huis’ -
PREMIUMhuisarts vertelt
Tom (27) heeft een nieuwe vriendin en plots spelen zijn prikkelbare darmen weer op
Bij Tom spelen zijn prikkelbare darmen weer op. Spanningen zijn de boosdoener, maar waar die vandaan komen, is hem een raadsel. Zijn vriendin geeft onbedoeld toch een hint. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’ -
PREMIUMVoor jou getest
Van dit merk heb je vast nog nooit gehoord, maar zij maken de lekkerste kant-en-klaarpannenkoeken
Een op de drie Nederlanders eet minstens eens per maand pannenkoeken. Bij voorkeur belegd met stroop, poedersuiker of spek. Tijd voor een blinde smaaktest met 10 kant-en-klaarsoorten uit de supermarkt. ,,Deze heeft alles: aantrekkelijk om te zien, mooi smeuïg en een lekkere smaak.’’
-
PREMIUM7 vragen
Eieren kun je niet onbeperkt eten: zoveel mag je er maximaal per week
-
-
-
PREMIUMGeldflaters
Mandy gaf 150 euro uit om haar balkon op te fleuren: ‘Nu zit ik met bakken vol halfdode planten’
Mandy Schouten (31) wilde met 150 euro aan tulpenbollen, aarde en plantenpotten haar balkon opleuken, maar niets kwam uit. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.Delft
-
PREMIUM37
Trombose kan levensgevaarlijk zijn: dit zijn mogelijke tekenen volgens de arts
-
PREMIUMuitdelen op school
Vier het met bananen
Snoepkettingen rijgen, fruitdraken knutselen en cakejes versieren. Pam van der Veen vraagt zich af waarom veel ouders zich zo uitsloven als hun kind uitdeelt op school. -
-
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Rotterdam