Februari: Jord Althuizen helpt je de winter door met deze recepten
Terwijl er buiten regelmatig een koude wind waait, zitten wij binnen bij de openhaard. Maar ook in de winter blijft die barbecue in de tuin lonken. Daarom combineren wij het beste van twee werelden in februari door zo min mogelijk naar buiten te gaan, maar toch zo lekker mogelijk te eten. Van winterbarbecue gerechten uit de tuin tot verwenmaaltijden voor een avondje bankhangen. Jord helpt je de winter door.
Over Jord Althuizen
Jord ging na zijn studie aan de Hogere Hotelschool direct van start in binnen- en buitenland waar hij diverse facetten van de gastvrijheidssector verkende. Zo deed hij ervaring op als chef-kok, restaurantmanager, conceptontwikkelaar en redacteur van Food Inspiration. In 2013 startte hij als zelfstandig ondernemer. Al snel ontstond Smokey Goodness, een concept waarmee hij kwalitatieve barbecue op de kaart zet, The Rough Kitchen (Scheveningen en Amsterdam) en Black Smoke (Antwerpen). Hij is de auteur van bestsellers Smokey Goodness 1 en 2 en maakt periodiek een optreden in TV-programma’s als jurylid in Grillmasters (RTL4) of gast in Keuringsdienst van Waarde en Pauw.
We zijn de week gestart met chipotle honing kip kebabs, gevolgd door bacon basilicum gamba's en hartige tortellini-spinazie soep. Haal de zomer in huis met een citrus gevulde zeebaars of geniet van vegetarische hamburgers.
Test je kennis over Jord Althuizen en barbecuen door middel van De Grote Barbecue Quiz en maak kans op Jords nieuwe boek: Smokey Goodness III.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Den Haag -
PREMIUMMet video22
Experts delen hun tips om lastminute zomerfit te worden: 'Stop 2 weken met alle suikers’
Eindelijk mooi weer op komst! Alleen: hoe zit jij in je vel? Moet er nog wel het een en ander gebeuren? Wie nú in actie komt, is nog op tijd om de winterkilo’s aan te pakken. Twee experts delen hun beste tips en oefeningen voor billen, buik en armen. ,,Stop met alle suikers en doe drie keer in de week krachttraining.’’ -
24
Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
De hoge garnalenprijs drijft vooral Belgen tot wanhoop. In Nederland eten we graag een garnalencocktail of een broodje verse garnaal, maar onze zuiderburen zijn helemaal dol op de gepelde delicatesse. Vooral als ze zijn verwerkt in een kroket. Hun culinaire snack wordt door schaarste onbetaalbaar en de garnalenkroket dreigt zelfs van de menukaart te worden geschrapt. ,,Een kiloprijs van 80 euro, niet normaal meer.’’ -
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Hij dacht ‘laten we eens meedoen’ en sleepte prompt de hoofdprijs in de wacht. Chef Sjoerd Mampaeij van Broodje Midas uit Woerden is maandagmiddag gehuldigd als winnaar van het NK Lekkerste Broodje.Berkel en Rodenrijs, Woerden -
PREMIUM37
Trombose kan levensgevaarlijk zijn: dit zijn mogelijke tekenen volgens de arts
Trombose is een veel voorkomende aandoening: gemiddeld treft het ieder uur elf Nederlanders. Onbekendheid met de symptomen zorgt er soms voor dat trombose pas laat wordt herkend, en dat kan fataal zijn. Wat is trombose precies? Wat zijn de tekenen? En wanneer loop je risico om het te krijgen? Trombosespecialist Saskia Middeldorp legt het uit.
-
Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie
-
-
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Tom (27) heeft een nieuwe vriendin en plots spelen zijn prikkelbare darmen weer op
Bij Tom spelen zijn prikkelbare darmen weer op. Spanningen zijn de boosdoener, maar waar die vandaan komen, is hem een raadsel. Zijn vriendin geeft onbedoeld toch een hint. -
PREMIUMsuikertaks
Appelsientje en Dubbelfriss stoppen nu een druppeltje melk in jouw drankje: ‘Belastingontwijking’
Om de suikertaks te ontwijken stoppen drankproducenten minieme hoeveelheden melk in hun drankjes. Eerst werd al duidelijk dat dat met Appelsientje gebeurde, maar ook Dubbelfriss en Coolbest zijn aan de beurt. Belastingontwijking, zeggen experts. Maar ook: de eigen schuld van de Nederlandse overheid. ,,Dit is een uitwas van hoe het hele systeem in elkaar is gedraaid.’’
-
DE KWESTIE202
Praat mee: Is suikerbelasting op suikervrije dranken wel eerlijk?
-
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’
Toen Teun van de Keuken jaren geleden in een talkshow werd beschuldigd van activisme, was hij een tijdlang van de leg. Nu, bij het verschijnen van zijn nieuwe boek De mens is een plofkip, is de journalist en wereldverbeteraar activistischer dan ooit. En hij is er trots op, vertelt hij in dit interview met ons weekendmagazine Mezza. ‘Een harde klap uitdelen, mensen overtuigen, dat is mijn primaire doel.’ -
-
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2