Februari: Jord Althuizen helpt je de winter door met deze recepten
Terwijl er buiten regelmatig een koude wind waait, zitten wij binnen bij de openhaard. Maar ook in de winter blijft die barbecue in de tuin lonken. Daarom combineren wij het beste van twee werelden in februari door zo min mogelijk naar buiten te gaan, maar toch zo lekker mogelijk te eten. Van winterbarbecue gerechten uit de tuin tot verwenmaaltijden voor een avondje bankhangen. Jord helpt je de winter door.
Over Jord Althuizen
Jord ging na zijn studie aan de Hogere Hotelschool direct van start in binnen- en buitenland waar hij diverse facetten van de gastvrijheidssector verkende. Zo deed hij ervaring op als chef-kok, restaurantmanager, conceptontwikkelaar en redacteur van Food Inspiration. In 2013 startte hij als zelfstandig ondernemer. Al snel ontstond Smokey Goodness, een concept waarmee hij kwalitatieve barbecue op de kaart zet, The Rough Kitchen (Scheveningen en Amsterdam) en Black Smoke (Antwerpen). Hij is de auteur van bestsellers Smokey Goodness 1 en 2 en maakt periodiek een optreden in TV-programma’s als jurylid in Grillmasters (RTL4) of gast in Keuringsdienst van Waarde en Pauw.
We zijn de week gestart met chipotle honing kip kebabs, gevolgd door bacon basilicum gamba's en hartige tortellini-spinazie soep. Haal de zomer in huis met een citrus gevulde zeebaars of geniet van vegetarische hamburgers.
Test je kennis over Jord Althuizen en barbecuen door middel van De Grote Barbecue Quiz en maak kans op Jords nieuwe boek: Smokey Goodness III.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
-
PREMIUM147
Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’
Dat frisdrank niet gezond is, weten we. Voor velen is het dan ook een goed voornemen om minder frisdrank, en meer water te drinken. Maar kan het écht kwaad als je elke dag één of meer glazen Coca-Cola drinkt? Wat en hoe groot zijn de risico’s? En is die Zero-variant écht minder gezond dan gewone cola? Voedingsexpert Eric De Maerteleire ontleedt de populaire drank: ,,Deze zoetstof is een grote boosdoener voor de lever.” -
PREMIUM15
Waarom je ook moet sparen voor ná je overlijden: ‘Woonlasten moeten doorbetaald kunnen worden’
Je bent jong en je wilt wat. Het liefst houd je nu genoeg geld over voor reizen, uit eten gaan en bijvoorbeeld nieuwe gadgets. Maar vergeet niet dat het slim is om ook alvast een buffer voor later te regelen, voor als je met pensioen gaat en - minder gezellig - voor na je overlijden. Verzekeringsexperts Michel Ypma en Ernst Siegert loodsen je door de mogelijkheden. -
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet
Chips, koekjes of een reep chocolade, ieder heeft zijn eigen guilty pleasure. Proberen gezonder te eten kan lastig zijn als je blijft hunkeren naar zoet. Kun je verslaafd raken aan chocolade en andere zoetigheid? Twee onderzoekers leggen uit waarom we chocolade zo onweerstaanbaar vinden en wat chocolade eten doet met onze hersenen. -
PREMIUM
Deze vorm van phishing neemt toe: ‘Mensen krijgen te horen dat ze gefilmd zijn terwijl ze porno keken’
Een op de vijf Nederlanders heeft ooit te maken gehad met een poging tot online fraude. Wat zijn de meest voorkomende vormen van online fraude en hoe herken je ze voordat je slachtoffer wordt? ,,Gemiddeld worden mensen bij deze vorm van online fraude opgelicht voor 20.000 tot 25.000 euro.” Twee experts van de Nederlandse Vereniging van Banken en Fraudehelpdesk lichten 5 veelvoorkomende vormen van online fraude toe.
-
24
Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
-
-
-
PREMIUMsuikertaks
Appelsientje en Dubbelfriss stoppen nu een druppeltje melk in jouw drankje: ‘Belastingontwijking’
Om de suikertaks te ontwijken stoppen drankproducenten minieme hoeveelheden melk in hun drankjes. Eerst werd al duidelijk dat dat met Appelsientje gebeurde, maar ook Dubbelfriss en Coolbest zijn aan de beurt. Belastingontwijking, zeggen experts. Maar ook: de eigen schuld van de Nederlandse overheid. ,,Dit is een uitwas van hoe het hele systeem in elkaar is gedraaid.’’ -
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Is je bankrekening bijna leeg, maar wil je wel lekker eten? De budgetreceptenkalender staat vol goedkope en gezonde lekkernijen. Zelfs chef-kok Herman den Blijker bewijst dat met slechts een paar euro de maag kan worden gevuld. ,,Het hoeft niet veel te zijn. Als het maar voedzaam is.”Rotterdam
-
Amerikaanse wetenschapper: 'Kopje thee smaakt het best met zout’, Britten onthutst
-
PREMIUM
Restaurant vraagt gasten voorzichtig te zijn met parfum: ‘Te veel is gewoon te veel’
Een zware parfumwalm in een restaurant, dat is alsof iemand naast je een sigaar zit te roken. Het Amsterdamse restaurant Toscanini vraagt, waarschijnlijk als eerste restaurant in de hoofdstad, vooraf aan gasten of ze het gebruik van parfum subtiel willen houden. Hulde, zeggen fijnproevers.Amsterdam -
-
PREMIUM
Zo veilig is zelf je tanden bleken: ‘Mits gel en bleeklepel verkregen zijn bij de tandprofessional’