De frikandelvlaai keert terug met carnaval
Aldi komt vrijdag weer met de frikandelvlaai, die in november in no time was uitverkocht. De vlaai, voor acht personen volgens de supermarkt, is vanaf vrijdag te koop. De frikandelvlaai kost 3,99 euro.
De meningen over de vlaai lopen uiteen. Sommigen noemen de hartige taart spottend ‘het culinaire hoogtepunt van het jaar’, anderen zeggen dat die ‘best lekker’ is. Velen visten achter het net: de vlaai was in veel winkels van Aldi in een mum van tijd uitverkocht.
Overigens had Aldi niet de primeur. Dat was bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk, die de taarten op aanvraag bakt.
Taart snijden is lastig. Op deze manier gaat het zonder knoeien.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM37
Trombose kan levensgevaarlijk zijn: dit zijn mogelijke tekenen volgens de arts
-
PREMIUM
Regen hindert oogst van suikerbieten: ‘De grond is net een spons, er kan eigenlijk geen water meer bij’
De aanhoudende regen speelt de suikerbietenoogst parten. Boeren werken met man en macht om de suikerfabrieken draaiende te houden. ,,Het moet eigenlijk één à twee weken droog zijn.’’Dinteloord -
PREMIUMvoor jou getest99
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende
Bijna 4 op de 10 zakken chips die in Nederland verkocht worden, zijn paprikachips. We zijn verzot op de pittige smaak en die fijne kraak. Ons panel onderwerpt 12 merken aan een blinde smaaktest. ,,Bah, er zit veel suiker in chips. Meer suiker dan paprikapoeder.’’ -
PREMIUMvoor jou geproefd14
De magere kwark uit deze supermarkt wint onze test: 'Zo hoort kwark te smaken’
Kwark is een goede eiwitbron, bevat vitamines B en calcium en relatief weinig calorieën. Perfect voor wie dit nieuwe jaar wat kilootjes wil verliezen maar geen honger wil lijden. Drie experts proefden twaalf merken magere kwark uit de supermarkt en gaven hun oordeel. ,,Een mooie stevige structuur met een ietwat zure nasmaak.’’ -
Deze taarten zijn te mooi om op te eten
De een is beter in de keuken dan de ander. Er zijn altijd mensen die eruit springen. Lauren Ko is daar één van. De taarten die zij maakt zijn echte pareltjes en wij zijn er jaloers op.
-
PREMIUM
Welke drank is het gezondst bij je ontbijt? ‘Dit drinken op lege maag versnelt je stofwisseling’
-
-
-
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Nergens in Nederland geniet je van zoveel Michelinsterren tegelijkertijd als half maart in kasteel De Wittenburg in Wassenaar. ,,Er komen gasten uit plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord.”Den Haag, Wassenaar -
Engelse Laura maakt van elke taart een kunstwerk
Eerder zagen we al sushi in de vorm van schoenen en macarons met de mooiste tekeningen erop. Sommige mensen hebben het gewoon in zich: ze schudden kunstwerken uit hun mouw alsof het niets is. Laura Loukaides is er één van. Haar taarten zijn echte kunstwerken.
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Tom (27) heeft een nieuwe vriendin en plots spelen zijn prikkelbare darmen weer op
-
PREMIUM
Spitskool, rode kool of savooiekool: Ga met deze recepten voor minder vlees en meer groenten
Een beter milieu begint bij jezelf, weten ook de Hamersma’s. En kolen (de groenten dan!) stoten niet al te veel broeikasgassen uit. Meneer en mevrouw Hamersma tippen drie recepten met kool. -
-
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’