Hartige tortellini-spinazie soep
Dit is een winterclassic van Jord Althuizen voor op een gure doordeweekse dag na het werk. Op werkdagen is het in alle hectiek een lekker vullende soep die vlug klaar is en bij jong en oud goed in de smaak valt.
Ingrediënten (4 personen):
- 1 grote witte ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 1 verse rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 250 g paddenstoelen, in plakken gesneden
- 2 l kippenbouillon
- 1 potje zongedroogde tomaat (circa 200 g) uitgelekt en in reepjes gesneden
- 250 g met kaas of paddenstoelen gevulde tortellini’s (liefst vers)
- 200 g verse bladspinazie
- 1 ei
- 50 g parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en versgemalen zwarte peper
Serveertip:
- Rustiek brood
- Aioli
Benodigdheden:
- Grote 5 liter pan
Bereiding (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Verhit de olijfolie en bak de uien, knoflook en rode peper glazig. Voeg de champignons toe en kleur deze bruin.
- Giet de kippenbouillon in de pan en breng tot net onder kookpunt.
- Voeg de zongedroogde tomaat en tortellini's toe en kook tot deze al dente zijn.
- Roer de verse bladspinazie door de soep en laat slinken.
- Meng in een apart kommetje het ei en de parmezaanse kaas en roer dit door de soep.
- Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en serveer met rustiek brood en aioli.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Deze vorm van phishing neemt toe: ‘Mensen krijgen te horen dat ze gefilmd zijn terwijl ze porno keken’
-
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Is je bankrekening bijna leeg, maar wil je wel lekker eten? De budgetreceptenkalender staat vol goedkope en gezonde lekkernijen. Zelfs chef-kok Herman den Blijker bewijst dat met slechts een paar euro de maag kan worden gevuld. ,,Het hoeft niet veel te zijn. Als het maar voedzaam is.”Rotterdam -
met foto's
Eigenaar Hollands snoepzaakje kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’
De bekende Britse tv-kok Nigella Lawson heeft de eigenaar van een ouderwets Amsterdams snoepwinkeltje bijzondere feestdagen bezorgd. Lawson promootte het zaakje onlangs al in haar kerstspecial op tv en deze week ook nog bij haar bijna 3 miljoen Instagramvolgers. De eigenaar heeft veel ervaring, maar stond toch te kijken van Lawsons bestelling. De vraag is wel: brak ze de huisregels? -
PREMIUM
Zo veilig is zelf je tanden bleken: ‘Mits gel en bleeklepel verkregen zijn bij de tandprofessional’
Je hoeft geen BN’er of een Hollywoodster te zijn om een blinkend wit gebit te hebben. Tanden bleken is voor (bijna) iedereen toegankelijk en kun je thuis zelf doen. Maar er is één belangrijke voorwaarde voor je een bleekbehandeling overweegt, waarschuwen een tandarts en docent Mondzorgkunde. Zij leggen ook uit hoe lang je tanden wit blijven, en of het erg is als er geen of een lage concentratie waterstofperoxide in de behandeling zit. -
PREMIUM7 vragen
Eieren kun je niet onbeperkt eten: zoveel mag je er maximaal per week
Ei, ei, ei, met Pasen horen ze erbij. Maar hoeveel eieren mag je eten? Zijn geverfde eieren giftig? En waarom zijn bruine eieren duurder dan witte? 7 eierweetjes voor tijdens de Paasbrunch. Voedingsdeskundige Annette Stafleu: ,,Wie zeven of meer eieren per week eet, heeft een hogere kans op diabetes type 2.”
-
INTERVIEW
Dit is na ‘moeilijkste besluit ooit’ de winnaar van Heel Holland bakt: ‘Gehuild en geschreeuwd van de pijn’
-
-
-
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2
Ben je een echte koffieliefhebber? Dan is het overwegen van een halfautomatische espressomachine de moeite waard. Wat is de beste pistonmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMVijf vragen
Verse zalm krijgt Nutri-Score A maar zodra de vis gerookt is, krijgt die een D: hoe zit dit?
Groen is goed, rood is slecht, zo gemakkelijk zou de Nutri-Score, het voedselkeuzelogo op levensmiddelen, moeten zijn. De werkelijkheid is anders. Fabrikanten kunnen de score naar eigen voordeel aanpassen. En dat gebeurt ook. Voedingsdeskundigen spreken zelfs van perverse prikkels bij de score. ,,Straks heb je een mandje vol A’s en B’s, terwijl het de maar de vraag is of het echt gezonde boodschappen zijn.”
-
PREMIUM
Spitskool, rode kool of savooiekool: Ga met deze recepten voor minder vlees en meer groenten
-
PREMIUM15
Waarom je ook moet sparen voor ná je overlijden: ‘Woonlasten moeten doorbetaald kunnen worden’
Je bent jong en je wilt wat. Het liefst houd je nu genoeg geld over voor reizen, uit eten gaan en bijvoorbeeld nieuwe gadgets. Maar vergeet niet dat het slim is om ook alvast een buffer voor later te regelen, voor als je met pensioen gaat en - minder gezellig - voor na je overlijden. Verzekeringsexperts Michel Ypma en Ernst Siegert loodsen je door de mogelijkheden. -
-
PREMIUMvoor jou geproefd51
Deze bekende theemerken eindigen onderaan de test: 'Ruikt naar verf en schoonmaakmiddel’