Gezonder eten: het lukt goed... in eerste maand
Het volhouden van goede voornemens is erg moeilijk. Toch slaagde vier op de tien optimisten erin om gezonder te gaan eten. Dat blijkt uit een enquête van deze site. Vijf van de tien zeggen wel iets gezonder te zijn gaan eten. Tien procent is het nog niet gelukt.
Wat ook vrij aardig lukt, is bij bijdragen aan de samenleving (65%), een opleiding/cursus volgen (46%) en meer tijd met familie, vrienden doorbrengen (42%). Het goede voornemen dat het lastigste vol te houden is, is stoppen met roken. 47% van de ondervraagden die dit als goede voornemen had, is dit niet gelukt.
Aan de enquête in de laatste week van januari deden in totaal 1227 mensen mee, dit waren lezers van het AD en bezoekers aan ad.nl en 24kitchen.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’
-
PREMIUM37
Trombose kan levensgevaarlijk zijn: dit zijn mogelijke tekenen volgens de arts
Trombose is een veel voorkomende aandoening: gemiddeld treft het ieder uur elf Nederlanders. Onbekendheid met de symptomen zorgt er soms voor dat trombose pas laat wordt herkend, en dat kan fataal zijn. Wat is trombose precies? Wat zijn de tekenen? En wanneer loop je risico om het te krijgen? Trombosespecialist Saskia Middeldorp legt het uit. -
PREMIUMGeldflaters
Mandy gaf 150 euro uit om haar balkon op te fleuren: ‘Nu zit ik met bakken vol halfdode planten’
Mandy Schouten (31) wilde met 150 euro aan tulpenbollen, aarde en plantenpotten haar balkon opleuken, maar niets kwam uit. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
PREMIUM
Spitskool, rode kool of savooiekool: Ga met deze recepten voor minder vlees en meer groenten
Een beter milieu begint bij jezelf, weten ook de Hamersma’s. En kolen (de groenten dan!) stoten niet al te veel broeikasgassen uit. Meneer en mevrouw Hamersma tippen drie recepten met kool. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’
-
PREMIUMVijf vragen
Verse zalm krijgt Nutri-Score A maar zodra de vis gerookt is, krijgt die een D: hoe zit dit?
-
-
-
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Het culinaire festival Haagse Wereld Hapjes gaat opeens niet door. Organisator Lisette Ernens wacht al acht maanden vergeefs op een vergunning voor het pinksterevenement. En nu is het te laat: ,,Zo is het echt niet leuk meer.”Den Haag -
Een maand niet drinken is misschien wel beter voor je dan je denkt
Hoe vaak roepen we niet dat we écht nooit meer gaan drinken? Helemaal na de feestmaand, waarin de wijn en champagne vaak rijkelijk vloeien, brengen veel mensen dit ook in de praktijk. Een maand zonder alcohol: waarom is dat een goed idee?
-
PREMIUMMet video19
Experts delen hun tips om lastminute zomerfit te worden: 'Stop 2 weken met alle suikers’
-
24
Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
De hoge garnalenprijs drijft vooral Belgen tot wanhoop. In Nederland eten we graag een garnalencocktail of een broodje verse garnaal, maar onze zuiderburen zijn helemaal dol op de gepelde delicatesse. Vooral als ze zijn verwerkt in een kroket. Hun culinaire snack wordt door schaarste onbetaalbaar en de garnalenkroket dreigt zelfs van de menukaart te worden geschrapt. ,,Een kiloprijs van 80 euro, niet normaal meer.’’ -
-
Dit zijn de populairste goede voornemens van 2018