Uittip: Open middagen Tuindersvereniging Abstede

Uittip: Open middagen Tuinders­ver­e­ni­ging Abstede

Deze zomer is er genoeg te beleven op het terrein van Tuindersvereniging Abstede. Het is inmiddels traditie dat het terrein iedere eerste zondagmiddag van de maand mei tot en met oktober open gaat voor bezoekers. Deze zomer staan er daarbij extra activiteiten op de planning.5 mei: eerste open middag van het seizoen met onder andere Bevrijdingssoep2 juni: Bioloog Luc Hoogenstein doet in een lezing uit de doeken hoe hij de uitdaging aanging om 1000 plant- en diersoorten in zijn Utrechtse tuin waar te nemen9 juni: Groen moet je Doen30 juni: Gluren bij de Buren, wie er dan komt spelen is nog een verrassing.7 juli: Belén Kerkhoven (zang) en Lars Tump (gitaar) spelen samen Spaanse liedjes met zomerse klanken.4 augustus: Spaanstalige wereldmuziek van het duo Fuente.1 september: Arthur van Wijk, gids van Het Gilde, vertelt in een rondleiding over de historie van het gebied.6 oktober: laatste Open Middag van het seizoen. Lezing over composteren door Marc Siepman.
Utrecht
Wil je niet missen: Utrechtse herdenkingsverhalen

Wil je niet missen: Utrechtse herden­kings­ver­ha­len

Sinds de Bevrijding in 1945 was oorlog voor ons land altijd een ‘Ver van ons bed-show’, ook al waren wij erbij betrokken, of het nu in Indonesië of Korea was, het bleef ver weg. Omdat er zoveel meer zaken zijn die onze aandacht vragen, blijft het belangrijk en waardevol om te herdenken. In de Salon van Weleer zal vaste voorlezer Frans de Wit zaterdag 4 mei een aantal verhalen van de hand van huisschrijver Gert van Veen rond herdenken en gedenken voorlezen. Verhalen die tot nadenken stemmen en wellicht herinneringen boven brengen. Tussen de verschillende verhalen door is er daarom gelegenheid om daarover met elkaar van gedachten te wisselen.
Utrecht
Financiële meevaller of onderliggend probleem: Utrechtse parkeerbeleid ter discussie
LEZERSBRIEVEN

Financiële meevaller of onderlig­gend probleem: Utrechtse parkeerbe­leid ter discussie

Parkeerirritaties klimmen naar een hoogtepunt in Utrecht met een record aan boeteopbrengsten. Financieel een meevaller voor de gemeente, maar waar blijft de logica als de uitgaven het winnen van de inkomsten? De gehele oppositie keert wethouder Lot van Hooijdonk de rug toe. Overleeft ze deze storm of waait er binnenkort een frisse wind door de gemeenteraad, zo vraagt een lezer zich af?
Utrecht
Klaagschrift over Lot van Hooijdonk en nieuw afvalbeleid Wijk bij Duurstede: dit speelt er bij lezers
lezersbrieven

Klaag­schrift over Lot van Hooijdonk en nieuw afvalbe­leid Wijk bij Duurstede: dit speelt er bij lezers

Utrecht worstelt met het beheer van belastinggeld en wethouder Lot van Hooijdonk ligt onder vuur. Van sneltram tot fietspad, haar beslissingen kosten miljoenen. Tijd voor verantwoording of doorgaan op de ingeslagen weg, zo vraagt een lezer zich af. En terwijl Wijk bij Duurstede streeft naar schoner inzamelen voor winst, staat het plan van aanpak onder kritiek van lezers.
Utrecht
Tandarts bekend met Utrechts studentencorps pleit voor heroverweging ontgroeningsrituelen
van de lezer

Tandarts bekend met Utrechts studenten­corps pleit voor heroverwe­ging ontgroe­nings­ri­tu­e­len

De rot in het USC zit diep. In de column van Jerry Goossens op dinsdag 9 april wordt de spijker op de kop geslagen. De geveinsde verbazing dat zo’n presentatielijst binnen verenigingshuizen (lees: uitsluitend voor corpsleden toegankelijke huizen) is ontstaan. Hoe kan dat toch gebeuren? Nota bene, terwijl het Utrechts Studenten Corps nu zelfs workshops over seksuele veiligheid geeft...
Utrecht
Singles in Utrecht opgelet: is een eigen koopwoning echt een onhaalbare kaart?
PRAAT MEE

Singles in Utrecht opgelet: is een eigen koopwoning echt een onhaalbare kaart?

Hoe kunnen singles in Utrecht nog aan een koopwoning komen? Het Smakkelaarsveld ondergaat een metamorfose, waarbij twee woongebouwen en één kantoorgebouw worden omgetoverd tot een ‘groene oase’ met tientallen woningen. De bijzondere driehoekswoningen kosten honderdduizenden euro’s. Zelfs de goedkoopste variant kost bijna drie ton. Verslaggever Job Oldegbers was benieuwd naar uw mening. En die liegt er niet om!
Utrecht
Moeten singles uit Utrecht maar accepteren dat er in de stad weinig betaalbare woningen zijn?
PRAAT MEE
23

Moeten singles uit Utrecht maar accepteren dat er in de stad weinig betaalbare woningen zijn?

Ze kosten honderdduizenden euro’s: de bijzondere driehoekswoningen aan het Smakkelaarsveld. Het gaat om appartementen vanaf 40 vierkante meter en de goedkoopste variant kost bijna drie ton. Om dat te kunnen betalen moet je bijna altijd tweeverdiener zijn. Moeten alleenstaanden maar accepteren dat ze niet in dure steden kunnen wonen? Verslaggever Job Oldegbers is benieuwd naar uw mening.
Utrecht
  1. Jack leende ooit 200.000 elpees en cd’s per jaar uit en zat altijd vol passie, zelfs toen klanten wegbleven
    PREMIUM

    Jack leende ooit 200.000 elpees en cd’s per jaar uit en zat altijd vol passie, zelfs toen klanten wegbleven

    Bij zijn afscheid van zijn collega’s kreeg hij een T-shirt waarop staat dat hij sinds 1980 de duizendpoot van de bibliotheek in Utrecht is geweest. Maar die jaren stonden voor Jack van ‘t Pad niet in het teken van boeken, ze draaiden om muziek. Hij was muziekbibliothecaris. ,,Het vak was vooral leren hoe en waar je kon vinden wat je zocht. En hoe je mensen daarbij helpt.’’
    Utrecht