1. Ontsleutelde berichten tonen hoe ‘Bolle Jos’ moord bestelt: ‘Dit is het adres van die hond’
    PREMIUM

    Ontsleutel­de berichten tonen hoe ‘Bolle Jos’ moord bestelt: ‘Dit is het adres van die hond’

    Zijn omzet in de internationale cocaïnehandel wordt geschat op een miljard euro. Maar de rechtszaak in juni tegen ‘Bolle Jos’ Leijdekkers (32) draait verder vooral om excessief geweld. Een reconstructie van hoe de Brabander een doldrieste overval in Finland zou hebben aangestuurd. Maar ook hoe hij een moordopdracht gaf op basis van een Funda-advertentie en een beloning van 200.000 euro: ,,Moeten we 4 heads op zetten, dat het zeker goed gaat.”
  1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE | Kyiv: ‘13 drones neergehaald boven twee regio’s’; Moskou claimt onderscheppen Amerikaanse raketten boven Krim
    LIVE Oorlog Oekraïne

    Kyiv: ‘13 drones neerge­haald boven twee regio’s’; Moskou claimt onderschep­pen Amerikaan­se raketten boven Krim

    Rusland heeft afgelopen nacht dertien drones en vier lucht-grondraketten gelanceerd op doelwitten in Oekraïne. Dat meldde de Oekraïense luchtmacht zaterdagochtend. De drones konden volgens haar allemaal worden onderschept, over de afgevuurde raketten verstrekte ze geen informatie. En volgens Moskou heeft Oekraïne het Krim-schiereiland opnieuw bestookt met door de VS geleverde langeafstandsraketten (ATACMS), waarvan vier uit de lucht werden geschoten. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland in dit liveblog.
  2. LIVE Giro d’Italia | Pogacar topfavoriet in heuvelachtige openingsrit, wie pakt eerste roze trui?
    LIVE met poll

    LIVE Giro d’Italia | Pogacar topfavo­riet in heuvelach­ti­ge openings­rit, wie pakt eerste roze trui?

    Het is zover: de Grande Partenza van de Giro d’Italia. De renners vertrekken om 13.55 uur uit Venaria Reale - een voorstad van Turijn - waarna het peloton een heuvelachtige ronde van 140 kilometer rijdt. De aankomst wordt verwacht rond 17.15 uur in het stadscentrum van Turijn. Slaat topfavoriet Tadej Pogacar meteen toe in een rit die hem op het lijf geschreven lijkt, of pakt iemand anders de eerste roze trui? In ons liveblog volg je alle ontwikkelingen!

Utrecht

Je eigen regio wordt opgehaald

  1. Enorme brand in Oss na bijna 30 uur eindelijk onder controle: pand verloren, omliggende bedrijfspanden gered
    update + video

    Enorme brand in Oss na bijna 30 uur eindelijk onder controle: pand verloren, omliggende bedrijfs­pan­den gered

    OSS - De grote brand bij distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na 28,5 uur eindelijk onder controle, meldt de gemeente Oss. De brandweer is er al sinds vrijdagochtend 04.30 uur aan het blussen. Even leek het vuur onder controle, maar vrijdagavond laaide het vuur weer op. De vriesloods van Vice Versa is grotendeels ingestort. Het pand kan als verloren worden beschouwd.
    Oss