Freddie Mercury.
Volledig scherm
Freddie Mercury. © Ard Gelinck

Waarom iedereen het opeens over de plaatjes van een hobby-photoshopper uit Groenlo heeft

De wondere werking van social media blijft Ard Gelinck uit Groenlo verbazen. De hobby-photoshopper ging deze week het internet in binnen- en buitenland over, met creaties waarin hij bekende artiesten een arm om hun jongere ik heen laat slaan.  „Het loopt een beetje uit de hand.”

  1. Roker betaalt 11,20 per pakje, via Telegram maar een fractie: de wereld achter de illegale sigaret
    PREMIUM

    Roker betaalt 11,20 per pakje, via Telegram maar een fractie: de wereld achter de illegale sigaret

    Nu de prijs van een pakje sigaretten door het dak gaat, rukt de ‘tabaksmaffia’ op in Nederland. Tientallen illegale sigarettenfabrieken werden de afgelopen jaren opgerold, de schatkist liep honderden miljoenen mis aan accijns. Er schuilt een wereld achter van gewiekste ondernemers, vuilniszakken vol briefgeld, maar vooral ook keiharde criminaliteit. ,,We reden in geblindeerde busjes. Hoe minder ik zou weten hoe beter.”
    Susteren
  2. Pien was door goedbedoelde berichtjes altijd met haar ziekte bezig, tot haar dochter met dé oplossing kwam
    PREMIUM

    Pien was door goedbedoel­de berichtjes altijd met haar ziekte bezig, tot haar dochter met dé oplossing kwam

    Je hebt kanker en belandt in een langdurig ziekteproces. Een zware periode waarin je omgeving op de hoogte wil blijven van hoe het met je gaat. Allemaal goed bedoeld, maar ook moeilijk. Dit ondervond Pien de Ruig (61) toen ze voor de derde keer borstkanker kreeg. Samen met haar dochter Tess (28) bedacht ze een manier om verbinding met dierbaren te houden, zonder daar veel tijd en energie aan kwijt te zijn. ,,Al meer dan 17.000 mensen hebben er baat bij.”
    Utrecht
  3. TERUGLEZEN | Dertigste 5 mei-concert afgesloten en koningspaar uitgezwaaid
    Bevrijdingsdag

    TERUGLEZEN | Dertigste 5 mei-con­cert afgesloten en konings­paar uitge­zwaaid

    Het dertigste 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam is zondag afgesloten. Het koningspaar is traditiegetrouw uitgezwaaid, op het lied We’ll Meet Again, terwijl zij met een boot over de Amstel wegvoeren. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden zondagavond ontvangen bij het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, voorafgaand aan het traditionele 5 mei-concert op de Amstel. Onder anderen April Darby, Emma Kok, FLEMMING, Gaia Aikman en Guus Meeuwis traden op bij het concert. Dit liveblog over Bevrijdingsdag is afgesloten.