Norebbo
Volledig scherm
© Norebbo

Zelf aan de slag: kijk hier waar Google jou heeft gevolgd

Welke plekken heeft Google ooit van jou geregistreerd? De Twentsche Courant Tubantia biedt de mogelijkheid aan dat zelf te kunnen zien. Via de tool hieronder kun je een kaart maken van alle locaties die Google ooit van jou heeft opgeslagen. Precies zoals je in het verhaal met Martijn Bekhuis ziet. Zo zie je direct hoe het met jouw privacy gesteld is. 

  1. Vaak wordt vergeetachtigheid voor dementie aangezien, maar soms is het een zieke lever
    PREMIUM

    Vaak wordt vergeetach­tig­heid voor dementie aangezien, maar soms is het een zieke lever

    Uit een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen, kwam een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 mensen is gedragsverandering of vergeetachtigheid mogelijk niet het gevolg van dementie, maar van een leveraandoening. Die te behandelen is. Wat en hoe werd dit onderzocht? En om welke leveraandoening gaat het dan precies? ,,Een arts had dit nog nooit bij hen gemerkt.’’
  2. Privacy-topman wil onderzoek naar deepfake-schandaal BN'ers, hoop op fikse boetes
    49

    Privacy-top­man wil onderzoek naar deepfake-schan­daal BN'ers, hoop op fikse boetes

    De gemanipuleerde pornovideo’s van tientallen BN’ers en politici moeten zo snel mogelijk uit de lucht. Daarvoor wil Autoriteit Persoonsgegevens (AP) binnenkort in gesprek met de leiding van het Openbaar Ministerie, zegt voorzitter Aleid Wolfsen. De privacywaakhond sluit niet uit dat er fikse boetes worden opgelegd als de expliciete beelden online blijven staan. ,,Maar dan moeten we wel bij de eigenaar kunnen komen, en dat is een hele opgave.”