1. LIVE OORLOG MIDDEN-OOSTEN | Israëlische politie valt kantoor Al Jazeera in Jeruzalem binnen, ‘Biden hield munitielevering aan Israël tegen’
    LIVE Midden-Oosten

    Israëli­sche politie valt kantoor Al Jazeera in Jeruzalem binnen, ‘Biden hield munitiele­ve­ring aan Israël tegen’

    De Israëlische politie is een hotelkamer in Jeruzalem die door Al Jazeera als kantoor werd gebruikt binnengevallen. De zender is op zwart gegaan en de apparatuur zou in beslag zijn genomen. De Israëlische regering heeft zondag unaniem besloten om de activiteiten van nieuwszender Al Jazeera in Israël te verbieden, dit tot grote woede van de zender. En De Amerikaanse regering heeft afgelopen week een levering van munitie aan Israël stopgezet, bericht nieuwssite Axios op basis van Israëlische functionarissen. Volg alle ontwikkelingen over het Midden-Oosten in ons liveblog.
  1. Vergeetachtigheid is niet altijd dementie, en kan soms ook leverziekte zijn: ‘Lastig te herkennen’
    PREMIUM

    Vergeetach­tig­heid is niet altijd dementie, en kan soms ook leverziek­te zijn: ‘Lastig te herkennen’

    Uit een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen, kwam een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 mensen is gedragsverandering of vergeetachtigheid mogelijk niet het gevolg van dementie, maar van een leveraandoening. Die te behandelen is. Wat en hoe werd dit onderzocht? En om welke leveraandoening gaat het dan precies? ,,Een arts had dit nog nooit bij hen gemerkt.’’
  2. Roker betaalt 11,20 per pakje, via Telegram maar een fractie: de wereld achter de illegale sigaret
    PREMIUM

    Roker betaalt 11,20 per pakje, via Telegram maar een fractie: de wereld achter de illegale sigaret

    Nu de prijs van een pakje sigaretten door het dak gaat, rukt de ‘tabaksmaffia’ op in Nederland. Tientallen illegale sigarettenfabrieken werden de afgelopen jaren opgerold, de schatkist liep honderden miljoenen mis aan accijns. Er schuilt een wereld achter van gewiekste ondernemers, vuilniszakken vol briefgeld, maar vooral ook keiharde criminaliteit. ,,We reden in geblindeerde busjes. Hoe minder ik zou weten hoe beter.”
    Susteren
  1. Eindhoven in extase: PSV pakt 25ste landstitel na doelpuntrijk kampioensduel met Sparta
    Met fotoreeks & video
    9

    Eindhoven in extase: PSV pakt 25ste landstitel na doelpunt­rijk kampioens­du­el met Sparta

    Het feest kan losbarsten in Eindhoven: PSV heeft zich zondagmiddag voor het eerst sinds zes jaar weer tot landskampioen van Nederland gekroond. Ondanks een moeizaam begin werd Sparta met 4-2 verslagen in het Philips Stadion. Daarmee bewees PSV opnieuw dat er geen maat staat op de ploeg. Lees alles over de festiviteiten in Eindhoven onderaan in ons liveblog. Supporters bestormden het veld na de huldiging, maar gingen ook vrij snel weer de tribunes op.
    Rotterdam, Eindhoven
  2. LIVE eredivisie | Arne Slot kiest in jubileumduel voor Ayase Ueda in de spits bij Feyenoord
    LIVE

    LIVE eredivisie | Arne Slot kiest in jubileumdu­el voor Ayase Ueda in de spits bij Feyenoord

    Feyenoord moet dit seizoen genoegen nemen met de tweede plaats in de eredivisie. De landskampioen van vorig seizoen legde het af tegen een ijzersterk PSV, maar won wel de KNVB-beker. Trainer Arne Slot vertrekt na dit seizoen naar Liverpool en staat vanavond voor de één na laatste keer aan het roer in de Kuip. Het is tevens zijn honderdste wedstrijd als trainer van de Rotterdammers. De tegenstander? PEC Zwolle, nota bene de club uit zijn woonplaats én waar hij zijn spelerscarrière in 1995 begon en, na periodes bij NAC en Sparta, in 2013 ook afsloot. De aftrap is om 20.00 uur, volg het duel in ons liveblog.
    Rotterdam