1. Horrorvideo laat zien hoe cocaïnedief gefolterd wordt: zelfs drugsbazen wenden hoofd af
    PREMIUM

    Horrorvi­deo laat zien hoe cocaïne­dief gefolterd wordt: zelfs drugsbazen wenden hoofd af

    Het woord ‘dief’ in het voorhoofd gekerfd, enkele vingers geamputeerd. Via een videoverbinding op Facetime wordt de marteling van Nederlander Henri W. (37) in een loods in Antwerpen aangemoedigd. De dertien minuten durende horrorvideo die daarvan werd gemaakt, schokt woensdag alle aanwezigen in de Belgische rechtszaal. Vooral het gelach en gejuich van de opdrachtgevers-op-afstand: „Steel van mij en zie wat er gebeurt.”
  1. Dit moet je volgens oncoloog weten over eierstokkanker: ‘Niet voor niets wordt het ook wel ‘silent lady killer’ genoemd’
    PREMIUM
    eierstokkankerdag

    Dit moet je volgens oncoloog weten over eierstok­kan­ker: ‘Niet voor niets wordt het ook wel ‘silent lady killer’ genoemd’

    Woensdag is het Wereld Eierstokkankerdag. Vorig jaar kregen 1371 vrouwen te horen dat ze deze ziekte hebben. Eierstokkanker wordt bij de meeste patiënten laat ontdekt en is dan vaak al uitgezaaid. Hoe kan deze kanker zo lang onopgemerkt blijven? Gynaecoloog-oncoloog Jurgen Piek legt het uit en vertelt over de nieuwste vondsten uit onderzoek die hoop bieden voor de toekomst.
  2. Honderden mensen bij bezetting UvA-terrein, vrijdag spoeddebat in gemeenteraad
    UPDATE / VIDEO

    Honderden mensen bij bezetting UvA-ter­rein, vrijdag spoeddebat in gemeente­raad

    Bij het pro-Palestijnse protest op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam zijn inmiddels honderden mensen aanwezig. Vrijdag houdt de Amsterdamse gemeenteraad een spoeddebat over de protesten op de Universiteit van Amsterdam (UvA). Burgemeester Femke Halsema zal daarbij aanwezig zijn. Overleg tussen het universiteitsbestuur en de demonstranten leverde tot dusver nog niets op. In Utrecht zijn ook nieuwe acties gepland.
    Utrecht