Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Trakteren op werk doen we alleen omdat het nu eenmaal hoort

Trakteren als je jarig bent? Ja, dat doen we. Maar niet van harte, zo blijkt uit een poll op deze site. Bijna 60 procent trakteert op kantoor, maar kan het missen als kiespijn.

  1. Zo veilig is zelf je tanden bleken: ‘Mits gel en bleeklepel verkregen zijn bij de tandprofessional’
    PREMIUM

    Zo veilig is zelf je tanden bleken: ‘Mits gel en bleeklepel verkregen zijn bij de tandprofes­si­o­nal’

    Je hoeft geen BN’er of een Hollywoodster te zijn om een blinkend wit gebit te hebben. Tanden bleken is voor (bijna) iedereen toegankelijk en kun je thuis zelf doen. Maar er is één belangrijke voorwaarde voor je een bleekbehandeling overweegt, waarschuwen een tandarts en docent Mondzorgkunde. Zij leggen ook uit hoe lang je tanden wit blijven, en of het erg is als er geen of een lage concentratie waterstofperoxide in de behandeling zit.
  2. ‘Slome’ medewerker werd per direct op straat gezet, nu ziet hij ontslagvergoeding verdubbeld worden

    ‘Slome’ medewerker werd per direct op straat gezet, nu ziet hij ontslagver­goe­ding verdubbeld worden

    Hij deed twee tot drie maanden langer over taken dan collega’s en de helft van zijn werk niet of pas als hij er nogmaals om gevraagd werd. Een medewerker van een softwarebedrijf in Den Haag dreef zijn werkgever tot dusdanige wanhoop dat hij op staande voet werd ontslagen. Maar dat bleek onterecht. Het leidt in hoger beroep zelfs tot een verdubbeling van zijn ontslagvergoeding en een kostenplaatje van meer dan 26.500 euro voor het bedrijf.
    Den Haag
  3. Supermarkt zet kassamedewerker per direct op straat na verdwenen loterijwinsten: terecht, oordeelt rechter

    Supermarkt zet kassamede­wer­ker per direct op straat na verdwenen loterijwin­sten: terecht, oordeelt rechter

    Honderden euro’s aan Lotto-prijzengeld en dure producten verdwenen bij de Hoogvliet in Den Haag. De supermarktmanager dacht het zeker te weten: een 24-jarige medewerker van de servicebalie was daarvoor verantwoordelijk. Ze werd in een gesprek nog dezelfde dag op staande voet ontslagen. Ondanks dat concreet bewijs ontbreekt, was dat terecht volgens de rechter. Tot verbazing van haar advocaat, die in hoger beroep gaat. ,,We hoorden pas maanden later waarom.”
    Den Haag
  4. Psycholoog: ‘Uiteindelijk zijn we allemaal klunzige wezens die door het leven strompelen’
    PREMIUM
    interview

    Psycholoog: ‘Uiteinde­lijk zijn we allemaal klunzige wezens die door het leven strompelen’

    Carrière maken, de liefde van je leven vinden, een voorbeeldig gezin stichten, van betekenis zijn voor de maatschappij én genoeg tijd besteden aan familie en vrienden: we moeten nogal wat van onszelf en denken al snel dat er iets mis met ons is als het niet lukt, merkt psycholoog Thijs Launspach. Hij deelt 5 lessen uit de psychologie om jezelf vandaag nog wat meer begrip en ademruimte te geven.