Het nieuwe Havenziekenhuis aan het Haringvliet in 1970. Vanuit het hele land werden patiënten met tropische aandoeningen verwezen naar dit hospitaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe Havenziekenhuis aan het Haringvliet in 1970. Vanuit het hele land werden patiënten met tropische aandoeningen verwezen naar dit hospitaal. © Stadsarchief/ Collectie Ary Groeneveld

Jenever voor scheepslui stond onder de bedden in ‘het Haven’

ROTTERDAM VAN TOENRedacteuren Priscilla van Agteren en Marcel Potters blikken elke week terug op het Rotterdam van vroeger aan de hand van een foto uit de oude doos. Dit keer staan zij stil bij het Havenziekenhuis.

  1. Huizen bomvol katten en honderd slangen in Ikeadozen: het zullen je buren maar zijn
    PREMIUM

    Huizen bomvol katten en honderd slangen in Ikeadozen: het zullen je buren maar zijn

    Vervuilde woningen, honderd slangen in Ikeadozen met muizenkwekerijen of huurders die het hele portiek laten meegenieten van hun ‘slaapkamergeluiden’. De tijd dat woningcorporaties zich alleen bezighouden met de verhuur van woningen is voorbij. Sociaal beheerders proberen problemen van bewoners al achter de voordeur te signaleren én dat is hard nodig. ,,De kattenurine zat tot over de plinten.’’
    Rotterdam
  2. Autisme geen sta-in-de-weg: Jayden (17) schrijft inspirerende scriptie voor scholen en lotgenoten
    PREMIUM

    Autisme geen sta-in-de-weg: Jayden (17) schrijft inspireren­de scriptie voor scholen en lotgenoten

    Jayden van der Pluijm (17) heeft zijn tweetalig vwo-diploma zo goed als binnen. Een knappe prestatie, zeker als je bedenkt dat het voor hem soms best een pittige rit was. Dat heeft te maken met zijn autistische stoornis. Achteraf, denkt hij, hadden sommige dingen anders gekund. Daarom komt hij nu met een document vol tips over wat scholen kunnen doen. Iets waar de conrector erg blij mee is.
  3. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?