1. Roker betaalt 11,20 per pakje, via Telegram maar een fractie: de wereld achter de illegale sigaret
    PREMIUM

    Roker betaalt 11,20 per pakje, via Telegram maar een fractie: de wereld achter de illegale sigaret

    Nu de prijs van een pakje sigaretten door het dak gaat, rukt de ‘tabaksmaffia’ op in Nederland. Tientallen illegale sigarettenfabrieken werden de afgelopen jaren opgerold, de schatkist liep honderden miljoenen mis aan accijns. Er schuilt een wereld achter van gewiekste ondernemers, vuilniszakken vol briefgeld, maar vooral ook keiharde criminaliteit. ,,We reden in geblindeerde busjes. Hoe minder ik zou weten hoe beter.”
    Susteren
  2. LIVE Giro d’Italia | Val deert Pogacar niet: Sloveen solo aan kop op slotklim

    LIVE Giro d’Italia | Val deert Pogacar niet: Sloveen solo aan kop op slotklim

    Van er rustig inkomen is in deze Giro d’Italia geen sprake, want de renners krijgen in deze tweede etappe al de eerste serieuze aankomst bergop voor de kiezen. Waar sommige klassementsmannen zich gisteren nog konden verschuilen, is dat met de aankomst bergop naar het Santuario di Oropa niet meer mogelijk. De finish wordt tussen 17.00 en 17.30 uur verwacht. Robert Gesink stapt niet meer op. Hij liep in de openingsrit een breukje in zijn hand op bij een val.
  1. Peter Hein twijfelde niet over komst naar zwaarbeveiligde Dam: ‘Zou betekenen dat ik weer onderduik’
    PREMIUM
    kranslegger

    Peter Hein twijfelde niet over komst naar zwaarbevei­lig­de Dam: ‘Zou betekenen dat ik weer onderduik’

    ‘Heel erg’, had de 85-jarige Peter Hein het gevonden wanneer de twee minuten stilte bij de Nationale Dodenherdenking vanavond waren verstoord. Maar de kranslegger twijfelde geen moment of hij wel naar de zwaar beveiligde Dam in Amsterdam moest komen, nu de spanningen in de samenleving zijn opgelopen. ,,Dat zou betekenen dat ik weer onderduik’’, zegt Hein. ,,En dat wil ik niet meer.’’
  2. Dit B-merk wint onze knakworstentest: ‘Deze smaakt niet alleen lekker, hij ruikt ook nog naar een worstje’
    PREMIUM
    Voor jou geproefd
    26

    Dit B-merk wint onze knak­worsten­test: ‘Deze smaakt niet alleen lekker, hij ruikt ook nog naar een worstje’

    Het kampeerseizoen is geopend. Op naar de camping. Wat je in je potje kookt? Knakworst natuurlijk. Welk merk maakt niet uit, zou je denken. Maar dat zit toch anders, blijkt uit onze test waarbij acht blikjes varkensvleesknakworst uit de supermarkt blind geproefd werden door drie smaakmakers. ,,Deze zou ik nog niet eens serveren op een kinderfeestje.’’ Lees onderaan het artikel de beoordelingen.