1. Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’
    PREMIUM

    Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’

    Veel Nederlandse kinderen kennen de basisregels van lezen en rekenen niet meer, blijkt uit recent onderzoek. Maar is het eigenlijk erg als je niet gelijk weet hoeveel 3/4 liter melk is? Een zoektocht langs acht (praktijk)experts leidt naar de problemen van het Nederlandse onderwijs én naar een oplossing. Die oplossing heet geen ChatGPT, ‘want die is er heel blij mee als we niet meer kunnen schrijven’, stelt een van de deskundigen.
  1. Slaapmiddelen niet zo onschuldig als ze lijken: ‘Zijn zeer verslavend’
    PREMIUM

    Slaapmidde­len niet zo onschuldig als ze lijken: ‘Zijn zeer verslavend’

    Een alarmerend aantal Nederlanders gebruikt langdurig verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen. Dit kan enorme gevolgen hebben voor je geestelijke-en lichamelijke gezondheid, zoals geheugenproblemen en paniekaanvallen. Wat maakt deze medicijnen zo verslavend en wat kun je doen om ervan af te komen? Verslavingsarts Michel Wolters: ,,Je lichaam is volledig uit balans en je kunt niet zo maar van de een op de andere dag stoppen.’’
  2. LIVE Oorlog Oekraïne | Rusland bestookt Oekraïne met drones, Polen investeert ruim twee miljard in versterking oostgrens
    LIVE Oorlog Oekraïne

    Rusland bestookt Oekraïne met drones, Polen investeert ruim twee miljard in verster­king oostgrens

    Rusland heeft vannacht massale aanvallen met drones op Oekraïne uitgevoerd. Volgens de Oekraïense luchtmacht werden doelen in onder andere de hoofdstad Kyiv aangevallen. En Polen zal 10 miljard zloty (2,3 miljard euro) investeren in een programma om zijn oostgrens te beveiligen. Volgens hem moet het land zich verdedigen tegen de toenemende dreiging van Rusland en Belarus. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland in dit liveblog.

Utrecht

Je eigen regio wordt opgehaald

  1. Dit wereldberoemde merk eindigt bijna onderaan onze pils-uit-bliktest: ‘Geen doordrinker dit’
    PREMIUM
    Voor jou geproefd
    55

    Dit wereldbe­roem­de merk eindigt bijna onderaan onze pils-uit-blik­test: ‘Geen doordrin­ker dit’

    De B is van buiten, bbq, balletje trappen, bootje varen. En van blikbier. Ideaal voor in de tuin, de derde helft of op een festival. Daarom testen drie bierexperts twaalf huis- en A-merken ingeblikt pils uit de supermarkt. De winnaar is unaniem: ,,Je proeft duidelijk mout en hop én het is lekker fris. Daar blijf je van doordrinken.’’ Onderaan het artikel lees je de uitslag.
  2. Drama voor FC Dordrecht: FC Emmen na goal in slotfase verrassend naar halve finales play-offs

    Drama voor FC Dordrecht: FC Emmen na goal in slotfase verrassend naar halve finales play-offs

    FC Emmen mag nog steeds dromen van een snelle terugkeer naar de eredivisie. De Drentse degradant van vorig seizoen, die uit schier kansloze positie op de valreep toch nog plaatsing voor de play-offs afdwong, schakelde KKD-revelatie FC Dordrecht - dat veertien duels op rij ongeslagen was - uit. Na de 2-2 van vier dagen eerder volstond een late treffer van Vicente Besuijen (0-1) en was plaatsing voor een tweeluik met NAC Breda een feit.
    Dordrecht, Emmen