1. 'Bij een gebroken heup telt elke seconde': met een personenalarm is hulp snel gewaarschuwd
    PREMIUM

    'Bij een gebroken heup telt elke seconde': met een perso­nenalarm is hulp snel gewaar­schuwd

    Dankzij personenalarmering kun je na een nare val met één druk op de knop in contact komen met een zorgcentrale of een naaste. Dat kan zowel thuis als buiten de deur. Deze vorm van zorgtechnologie brengt zowel gebruikers op leeftijd als hun omgeving veel rust. Maar hoe kies je het beste systeem? Zorgtechnoloog Tonko Wedda van belangenorganisatie voor zorgtechnologie WDTM legt uit welke systemen er zijn.
  2. LIVE OORLOG MIDDEN-OOSTEN | Nieuw conflict: ‘Turkije staakt alle handel met Israël’
    LIVE Midden-Oosten

    Nieuw conflict: ‘Turkije staakt alle handel met Israël’

    Turkije is van plan alle handel met Israël te staken, meldt persbureau Bloomberg, dat zich baseert op twee Turkse overheidsfunctionarissen. En Israël heeft een reiswaarschuwing afgegeven voor burgers die het Eurovisie Songfestival in Zweden willen bijwonen. De Nationale Veiligheidsraad van Israël waarschuwt dat terroristen Israëliërs daar als een doelwit kunnen zien. Volg alle ontwikkelingen over het Midden-Oosten in ons liveblog.

Utrecht

Meer 112 nieuws Meer 112 nieuws Meer 112 nieuws Meer 112 nieuws Meer 112 nieuws Meer 112 nieuws

Je eigen regio wordt opgehaald

  1. Handelaren verkopen gratis reserveringen dodenherdenking, Marktplaats haalt advertenties weg

    Handelaren verkopen gratis reserverin­gen dodenher­den­king, Markt­plaats haalt adverten­ties weg

    Er zijn handelaren actief die een slaatje proberen te slaan uit de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Marktplaats heeft meerdere advertenties verwijderd waarin gratis reserveringen voor de herdenking tegen betaling zijn aangeboden, bevestigt het platform. Bezoekers die verhinderd zijn moeten hun reservering annuleren zodat deze weer beschikbaar komt in het systeem, meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. ,,Dit is niet de bedoeling.”
    Amsterdam