Het was feest gisteravond in de kerk.
Volledig scherm
Het was feest gisteravond in de kerk.

Schiedamse kerk puilt uit met feestvierders

Alaaf in de kerk! Zo'n zevenhonderd feestbeesten kwamen gisteravond samen in de Grote of Sint-Janskerk. Daar klonken geen psalmen, maar onvervalste carnavalskrakers. Het was carnaval voor één nacht. Schiedam heette heel even Brandersgat.

  1. Zaterdagvoetbal vol verrassingen: van gestaakte wedstrijd tot loepzuivere hattrick
    PREMIUM
    Voetbal Totaal

    Zaterdag­voet­bal vol verrassin­gen: van gestaakte wedstrijd tot loepzuive­re hattrick

    Het komt niet vaak voor, maar Yoeri Rombouts kreeg het dit weekeinde voor elkaar: drie doelpunten achter elkaar maken in één helft. Bij OVV-MVV’27 ging het vooral over de scheidsrechter. Beide ploegen wilden de wedstrijd na een korte onderbreking uitspelen, maar nu moeten de Maaslanders dinsdag voor vijf minuten terug naar Oostvoorne. Bij HVC’10 hebben ze andere zorgen. Zaterdag liep de kampioenswedstrijd tegen Rhoon op een deceptie uit, waardoor een extra kans nodig is. Eén probleempje, de topscorer gaat op vakantie. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
    Pernis, Rotterdam, Heijplaat, Hoogvliet, Rozenburg, Hoek van Holland
  2. Vliegveld op Zuid was een attractie op zich: voor een kwartje kreeg je een rondleiding van de portier
    PREMIUM
    Rotterdam van Toen

    Vliegveld op Zuid was een attractie op zich: voor een kwartje kreeg je een rondlei­ding van de portier

    We vliegen even een flink stuk terug in de tijd. Met als bestemming 1930, toen het vooroorlogse Rotterdam nog in al zijn trots en weelderigheid overeind stond en we nog geen vliegveld in Noord hadden, maar op Zuid. Wat nu Zestienhoven is − ofwel Rotterdam The Hague Airport − was toen vliegveld Waalhaven, nabij de gelijknamige waterpartij. En gezellig dat het er was!
    Rotterdam