Gezellig met je Valentijn in de cel
Wie iets bijzonders wil met Valentijnsdag, kan met zijn geliefde in de Arnhemse koepelgevangenis dineren onder het mom van ‘gevangen door de liefde’. Het diner kost 145 euro per stel. Vooraf geeft pianist Jan Vayne een mini-concert. Er is nog beperkt ruimte, meldt Prisonexperience.nl.
In de gevangenis, die wordt normaal gesproken in gebruik is als escaperoom voor volwassenen en kinderen, word je samen met je geliefde opgesloten in een cel. De celdeur mág open. Geen water en brood: er komen drie gangen op tafel. Gedurende de avond zullen er ook enkele 'verrassende elementen' zijn, zo luidt de belofte.
De Nederlanders die 14 februari vieren met hun geliefden, doen dat in negen van de tien gevallen met een etentje buiten de deur. Dat blijkt uit een enquête van Iens.nl en TheFork onder duizend gebruikers van dit site. In vergelijking met vorig jaar zijn Nederlanders mogelijk romantischer geworden. Toen zei 66 procent van de respondenten een dinertje te plannen op Valentijnsdag. In vergelijking met de Fransen – dat vaak als een romantisch volk wordt gezien – is dat veel. Het aantal stellen dat uit eten gaat is daar naar verwachting 85 procent.
Knoflook
Wat we eten en de ambiance van het restaurant vinden Nederlanders niet zo belangrijk. Wat we niet willen is hamburgers, gerechten met veel knoflook en alles wat lastig is om te eten zoals spareribs, garnalen en krab of noedelsoep. Het mag wat kosten: gemiddeld geven stellen tot zo’n 150 euro uit. Tweederde besteedt tussen de 50 en 100 euro. Meer dan de helft van de romantische eters bestelt bij het diner een fles bubbels.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
-
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet
Chips, koekjes of een reep chocolade, ieder heeft zijn eigen guilty pleasure. Proberen gezonder te eten kan lastig zijn als je blijft hunkeren naar zoet. Kun je verslaafd raken aan chocolade en andere zoetigheid? Twee onderzoekers leggen uit waarom we chocolade zo onweerstaanbaar vinden en wat chocolade eten doet met onze hersenen. -
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Hotels en restaurants brengen dagelijks bergen met eten rechtstreeks naar de afvalbak. Dat zorgt voor grote verspilling van voedsel én geld. Het Utrechtse bedrijf Orbisk bedacht een superslimme oplossing voor dit probleem en daar veroveren ze nu de wereld mee.Utrecht -
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?
Het insect is dichter bij je bord dan je denkt. Dat stelt onderzoeker Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit. Als diervoer vinden vliegenlarven en meelwormen hun weg naar de magen van vissen, varkens en kippen. En ook als humaan voedsel zijn zespotigen toegelaten. Nieuwe uitdaging: hoe zorgen we ervoor dat in gevangenschap gekweekte krekels een fijn leven hebben?
-
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
-
-
-
met foto's
Eigenaar Hollands snoepzaakje kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’
De bekende Britse tv-kok Nigella Lawson heeft de eigenaar van een ouderwets Amsterdams snoepwinkeltje bijzondere feestdagen bezorgd. Lawson promootte het zaakje onlangs al in haar kerstspecial op tv en deze week ook nog bij haar bijna 3 miljoen Instagramvolgers. De eigenaar heeft veel ervaring, maar stond toch te kijken van Lawsons bestelling. De vraag is wel: brak ze de huisregels? -
48
Natte handdoeken over de stoelen en een pannetje met natuurazijn: zo haal je de gourmetlucht uit je huis
Na een gezellig middagje of avondje gourmetten met familie hangt er een intense baklucht in huis. Hoe krijg je deze onaangename geur zo snel mogelijk weg? Twee experts delen hun beste tips om je huis weer fris te krijgen: ‘Hang na het gourmetten natte handdoeken in huis’
-
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2
-
Vier Valentijnsdag eens met een hamburger
Een romantisch etentje met je geliefde op 14 februari? Dan is een driegangendiner bij McDonald’s misschien niet het eerste waar je aan denkt. -
-
PREMIUM
Hollandse topkoks zijn al van het gas af