Gezellig met je Valentijn in de cel
Wie iets bijzonders wil met Valentijnsdag, kan met zijn geliefde in de Arnhemse koepelgevangenis dineren onder het mom van ‘gevangen door de liefde’. Het diner kost 145 euro per stel. Vooraf geeft pianist Jan Vayne een mini-concert. Er is nog beperkt ruimte, meldt Prisonexperience.nl.
In de gevangenis, die wordt normaal gesproken in gebruik is als escaperoom voor volwassenen en kinderen, word je samen met je geliefde opgesloten in een cel. De celdeur mág open. Geen water en brood: er komen drie gangen op tafel. Gedurende de avond zullen er ook enkele 'verrassende elementen' zijn, zo luidt de belofte.
De Nederlanders die 14 februari vieren met hun geliefden, doen dat in negen van de tien gevallen met een etentje buiten de deur. Dat blijkt uit een enquête van Iens.nl en TheFork onder duizend gebruikers van dit site. In vergelijking met vorig jaar zijn Nederlanders mogelijk romantischer geworden. Toen zei 66 procent van de respondenten een dinertje te plannen op Valentijnsdag. In vergelijking met de Fransen – dat vaak als een romantisch volk wordt gezien – is dat veel. Het aantal stellen dat uit eten gaat is daar naar verwachting 85 procent.
Knoflook
Wat we eten en de ambiance van het restaurant vinden Nederlanders niet zo belangrijk. Wat we niet willen is hamburgers, gerechten met veel knoflook en alles wat lastig is om te eten zoals spareribs, garnalen en krab of noedelsoep. Het mag wat kosten: gemiddeld geven stellen tot zo’n 150 euro uit. Tweederde besteedt tussen de 50 en 100 euro. Meer dan de helft van de romantische eters bestelt bij het diner een fles bubbels.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Utrecht -
PREMIUM
Hollandse topkoks zijn al van het gas af
De gaskraan in Groningen gaat dicht, dus doven straks ook de vlammen onder de fornuizen van de Nederlandse topkoks. ,,Ach joh, voor dat kippetje of die duif maakt het niet uit waarop hij gebraden wordt.” -
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
Zaterdag is het Koningsdag. Dan gaan we weer massaal aan de tompouce. Nu (vaak) bedekt met oranje glazuur, en die straks weer roze of geel is. Maar het gaat niet om de bovenkant, zo blijkt. ,,Het is het bladerdeeg en de gele room waar het om draait.’’ -
Vier Valentijnsdag eens met een hamburger
Een romantisch etentje met je geliefde op 14 februari? Dan is een driegangendiner bij McDonald’s misschien niet het eerste waar je aan denkt. -
Schoonmaaktip
Lenteschoonmaak voor je tuinset: dit sopje gebruik je het beste om weervlekken uit je kussens te krijgen
Vanaf Koningsdag wordt het weer warmer en dat betekent dat we weer op ons terras gaan zitten. Tijd om die kussens uit de opslag te halen en vlekvrij op de tuinset te leggen. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp weet als geen ander hoe je algen-, weer en vetvlekken uit tuinkussens en markiezen kunt krijgen.
-
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Rotterdam -
-
-
PREMIUM8 vragen18
Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt? -
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet
Chips, koekjes of een reep chocolade, ieder heeft zijn eigen guilty pleasure. Proberen gezonder te eten kan lastig zijn als je blijft hunkeren naar zoet. Kun je verslaafd raken aan chocolade en andere zoetigheid? Twee onderzoekers leggen uit waarom we chocolade zo onweerstaanbaar vinden en wat chocolade eten doet met onze hersenen.
-
PREMIUM
Restaurant vraagt gasten voorzichtig te zijn met parfum: ‘Te veel is gewoon te veel’
Amsterdam -
Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie
Nederlanders met een allergie moeten in restaurants goed uitkijken wat ze bestellen. Meer dan de helft van de restaurants informeert klanten onvoldoende over allergenen die hun voedsel bevat. Op menukaarten is allergenen-informatie niet altijd te vinden, ook is informatie over allergieën niet altijd goed vastgelegd, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). -
-
PREMIUM25
Water drinken helpt om gewicht te verliezen, klopt dat of is het een fabel?