De frikandelvlaai keert terug met carnaval
Aldi komt vrijdag weer met de frikandelvlaai, die in november in no time was uitverkocht. De vlaai, voor acht personen volgens de supermarkt, is vanaf vrijdag te koop. De frikandelvlaai kost 3,99 euro.
De meningen over de vlaai lopen uiteen. Sommigen noemen de hartige taart spottend ‘het culinaire hoogtepunt van het jaar’, anderen zeggen dat die ‘best lekker’ is. Velen visten achter het net: de vlaai was in veel winkels van Aldi in een mum van tijd uitverkocht.
Overigens had Aldi niet de primeur. Dat was bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk, die de taarten op aanvraag bakt.
Taart snijden is lastig. Op deze manier gaat het zonder knoeien.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Het glas bepaalt de smaak van de wijn weet Hamersma: ‘Rode wijn heeft graag wat meer ruimte’
-
PREMIUMvoor jou getest96
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende
Bijna 4 op de 10 zakken chips die in Nederland verkocht worden, zijn paprikachips. We zijn verzot op de pittige smaak en die fijne kraak. Ons panel onderwerpt 12 merken aan een blinde smaaktest. ,,Bah, er zit veel suiker in chips. Meer suiker dan paprikapoeder.’’ -
Engelse Laura maakt van elke taart een kunstwerk
Eerder zagen we al sushi in de vorm van schoenen en macarons met de mooiste tekeningen erop. Sommige mensen hebben het gewoon in zich: ze schudden kunstwerken uit hun mouw alsof het niets is. Laura Loukaides is er één van. Haar taarten zijn echte kunstwerken. -
Deze taarten zijn te mooi om op te eten
De een is beter in de keuken dan de ander. Er zijn altijd mensen die eruit springen. Lauren Ko is daar één van. De taarten die zij maakt zijn echte pareltjes en wij zijn er jaloers op. -
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
-
PREMIUM
Is de airfryer echt veel gezonder dan frituur? Dit zeggen de experts
-
-
-
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’ -
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’
Toen Teun van de Keuken jaren geleden in een talkshow werd beschuldigd van activisme, was hij een tijdlang van de leg. Nu, bij het verschijnen van zijn nieuwe boek De mens is een plofkip, is de journalist en wereldverbeteraar activistischer dan ooit. En hij is er trots op, vertelt hij in dit interview met ons weekendmagazine Mezza. ‘Een harde klap uitdelen, mensen overtuigen, dat is mijn primaire doel.’
-
PREMIUM
Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’
-
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren
Niet iedereen beschikt over een grote tuin. Wil je toch met je groene vingers aan de slag, denk dan eens aan deze vergeten plant die ooit zo populair was en veel geschilderd werd in de 17de eeuw. -
-
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’