Glaasje te veel op? Zo krijg je geen kater
Als carnaval losbarst, kun je maar beter lichamelijk voorbereid zijn. Met deze tips houd je een kater buiten de deur.
Tip 1: Drink veel water
Je lichaam droogt langzaam uit als je aan het drinken bent. De gouden tip is daarom: drink voor ieder glas alcohol een glas water. Zo zorg je ervoor dat je niet uitdroogt. Zorg dat je voor het slapengaan minimaal een liter water drinkt. Hierdoor is je lichaam tijdens je nachtrust gehydrateerd. Drink de volgende ochtend water of kokoswater. In kokoswater zitten natuurlijke suikers die goed zijn tegen misselijkheid.
Tip 2: Vermijd medicatie
Veel mensen hebben bij een kater last van hoofdpijn. Hiertegen slikken ze dan bijvoorbeeld paracetamol. Maar je lever heeft even nodig om deze medicatie te verwerken. Je hoofdpijn neemt dus wel af, maar in de tussentijd heeft je lever niet de tijd gehad de alcohol af te breken. Hierdoor stel je de kater alleen maar uit.
Tip 3: Eet vet in de ochtend
In de ochtend is een deel van de alcohol in je lichaam nog niet verwerkt. Door vet te eten in de ochtend versnel je dit proces een beetje. Het vet dat je eet gaat namelijk tegen je maagwand zitten, waardoor de alcohol sneller en beter wordt opgenomen en je kater iets korter duurt.
Tip 4: Neem een eetlepel suiker voor je gaat slapen
Dit klinkt misschien heel vies en raar, maar het schijnt te helpen. Na het drinken van alcohol heeft je lichaam geen stimulans om energie aan te maken. Dit maakt dat je je beroerd en lamlendig voelt. Door het nemen van een eetlepel suiker heeft je lichaam glucose genoeg om je de volgende ochtend niet slecht te laten voelen.
Tip 5: Vermijd pittig eten en drink cola
Je maag heeft na je nachtelijke avonturen al genoeg te verduren. Als je dan ook nog pittig eet, heeft je maag een dubbele dosis te verwerken. Door cola te drinken wordt je maag rustig. Cola neemt de misselijkheid weg. Maar drink met mate, want cola droogt je namelijk uit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
Het is dat bijen geen horloges dragen, anders zouden die op vijf voor twaalf staan. Voor hen, maar ook voor ons eigen hachje, is het daarom zaak om ze een handje te helpen. Want zomervruchten, chocola en notenrepen kunnen door bijensterfte zomaar tot de geschiedenis gaan behoren. Help de natuur een handje met je eigen insectenhotel. Wij leggen uit hoe je start. -
Het glas bepaalt de smaak van de wijn weet Hamersma: ‘Rode wijn heeft graag wat meer ruimte’
Een wijnmaker kan nog zo zijn best hebben gedaan een prachtige wijn in de fles te krijgen, dan nog kun je de smaak om zeep helpen. Simpelweg door het edele vocht in een verkeerd glas te schenken. Wijnexpert Harold Hamersma legt uit welke glazen je met kerst het best op tafel kunt zetten. ,,Duralex-glazen zijn niet geschikt voor wijn.” -
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
De prijs van cacao schiet als een raket omhoog. Op de beurs van New York is de prijs voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton uitgekomen, een verviervoudiging vergeleken met vorig jaar, uit vrees voor tekorten. De prijsstijging van het paaseitje blijft beperkt, maar de chocoladeletter wordt wel veel duurder. Zo zit dat.
-
Deze gadget maakt wijn drinken in bad een stuk makkelijker
-
-
-
koken & eten
Hangry? Zo kom je er vanaf
Het is onmogelijk dat je nog nooit in aanraking bent gekomen met hangry personen. Ofwel jijzelf was het slachtoffer ofwel iemand in je omgeving werd chagrijnig door de honger, wat jou misschien nog wel een groter slachtoffer maakt. Dit is wat je kunt doen tegen een hongeraanval. -
PREMIUM
Gewichtscoach Mieke Kosters: ‘Je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, je wordt dik tussen oud en nieuw en kerst’
Mieke Kosters (1972) is trainer en schrijver. In 2011 schreef ze het boek Het geheim van slanke mensen, waarvan meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. Vrijdag verscheen haar achtste boek: Succesvolle afvallers diëten niet. Een gesprek aan de hand van steekwoorden, over het what-the-hell-effect, hoofdhonger en goede voornemens.
-
met foto's
Eigenaar Hollands snoepzaakje kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’
-
Appelsientje gaat ook voor de melk-truc om suikertaks te ontwijken
Fruitsappenmaker Appelsientje heeft een handige manier gevonden om de verhoogde suikertaks te omzeilen: doe er een beetje melk bij en dan is het product gevrijwaard van de limonadebelasting van 26 cent per liter. -
-
PREMIUM40
Carnivoren , keto- of raw vegan-dieet: gezond of onverstandig?