Bij snoep in rode verpakking verwachten we kersensmaak
Bij het bepalen van de smaak van het product laten we ons leiden door de kleur van de verpakking. Dit is de conclusie van een onderzoek van de universiteit van Montclair in de Amerikaanse staat New Jersey.
Tijdens de studie kregen deelnemers snoep in verschillend gekleurde verpakkingen: rood, groen, oranje en paars. Vervolgens werd hen gevraagd welke smaak zij verwachtten, hierbij werd rood het meest geassocieerd met kers, groen met munt, bij oranje dacht men vooral aan sinaasappel en paars werd gelinkt aan druif.
De smaakverwachtingen verschillen ook per product. Bij een groen snoepomhulsel wordt gedacht aan de smaak munt, terwijl de kleur bij een groen dranketiket een citrussmaak oproept. Volgens het onderzoek heeft de kleur daarentegen geen invloed op de de smaakintensiteit van het product.
Ondanks dat de kleur van de verpakking invloed heeft op de smaakverwachting, heeft het geen invloed op de smaakbeleving. De studie concludeerde dat de smaak van het product het meeste wordt beïnvloed door de vorm en kleur van het eten zelf.
Dit bleek ook in 2012 toen Cadbury, een Engels chocolademerk, de vorm van hun chocoladereep aanpaste. Dit leidde namelijk tot klachten over de smaak van de nieuwe reep. Dit was opvallend, aangezien Cadbury niets wijzigde aan het recept.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
consumentenbond
De keukenmachine is ideaal voor wie graag bakt, dit is de beste
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
Het is dat bijen geen horloges dragen, anders zouden die op vijf voor twaalf staan. Voor hen, maar ook voor ons eigen hachje, is het daarom zaak om ze een handje te helpen. Want zomervruchten, chocola en notenrepen kunnen door bijensterfte zomaar tot de geschiedenis gaan behoren. Help de natuur een handje met je eigen insectenhotel. Wij leggen uit hoe je start. -
Kan je lichaam herstellen van jaren vol met vet eten?
Jongeren gaan vaak voor pizza en patat in plaats van groenten en fruit. Dat is een aanslag op het lichaam. Kunnen we later de zondes van onze jonge jaren compenseren? -
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
In Zeeland heeft Kees Visser het wereldrecord koken verbroken. Zo’n 127 uur stond de chef-kok, enkele pauzes daargelaten, te bakken en te braden. Daarmee verdiende hij maandagmiddag een notering in het Guinness Book of Records. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
-
-
-
PREMIUMVoor jou getest
Deze afbakbroodjes kun je met Pasen beter niet serveren: ‘Moet je kijken, deze is helemaal groen’
Zondag is het Pasen. Daar horen feestelijke broodjes bij die voor een keertje wit mogen zijn. Drie bakexperts testten blind tien soorten afbak-kaiserbroodjes uit de supermarkt: ,,Met goed beleg zijn deze prima te eten.” Bekijk de rapportcijfers en beoordeling onderin. -
‘Broodje poep’ voor astronauten
Ruimtereizigers voeden zich in de toekomst mogelijk met 'omgebouwde' menselijke uitwerpselen. Onderzoekers van de Amerikaanse Penn State Universiteit hebben een manier gevonden waarop bacteriën poep kunnen omvormen tot een voedingsbron. Dit zou een oplossing kunnen zijn voor de lange reizen die astronauten maken.
-
Consumentenbond
Van de 155 geteste inductiekookplaten is deze de beste: elke kookzone heeft eigen boostfunctie
-
PREMIUM
Spitskool, rode kool of savooiekool: Ga met deze recepten voor minder vlees en meer groenten
Een beter milieu begint bij jezelf, weten ook de Hamersma’s. En kolen (de groenten dan!) stoten niet al te veel broeikasgassen uit. Meneer en mevrouw Hamersma tippen drie recepten met kool. -
-
Consumentenbond
Vijf lades en een snelvriesfunctie: dit is de beste vrijstaande vriezer