Tandarts bekend met Utrechts studentencorps pleit voor heroverweging ontgroeningsrituelen
van de lezer

Tandarts bekend met Utrechts studenten­corps pleit voor heroverwe­ging ontgroe­nings­ri­tu­e­len

De rot in het USC zit diep. In de column van Jerry Goossens op dinsdag 9 april wordt de spijker op de kop geslagen. De geveinsde verbazing dat zo’n presentatielijst binnen verenigingshuizen (lees: uitsluitend voor corpsleden toegankelijke huizen) is ontstaan. Hoe kan dat toch gebeuren? Nota bene, terwijl het Utrechts Studenten Corps nu zelfs workshops over seksuele veiligheid geeft...
Utrecht
Singles in Utrecht opgelet: is een eigen koopwoning echt een onhaalbare kaart?
PRAAT MEE

Singles in Utrecht opgelet: is een eigen koopwoning echt een onhaalbare kaart?

Hoe kunnen singles in Utrecht nog aan een koopwoning komen? Het Smakkelaarsveld ondergaat een metamorfose, waarbij twee woongebouwen en één kantoorgebouw worden omgetoverd tot een ‘groene oase’ met tientallen woningen. De bijzondere driehoekswoningen kosten honderdduizenden euro’s. Zelfs de goedkoopste variant kost bijna drie ton. Verslaggever Job Oldegbers was benieuwd naar uw mening. En die liegt er niet om!
Utrecht
Moeten singles uit Utrecht maar accepteren dat er in de stad weinig betaalbare woningen zijn?
PRAAT MEE
22

Moeten singles uit Utrecht maar accepteren dat er in de stad weinig betaalbare woningen zijn?

Ze kosten honderdduizenden euro’s: de bijzondere driehoekswoningen aan het Smakkelaarsveld. Het gaat om appartementen vanaf 40 vierkante meter en de goedkoopste variant kost bijna drie ton. Om dat te kunnen betalen moet je bijna altijd tweeverdiener zijn. Moeten alleenstaanden maar accepteren dat ze niet in dure steden kunnen wonen? Verslaggever Job Oldegbers is benieuwd naar uw mening.
Utrecht
Verbod op tabakszaken verdeelt Utrechters: gezondheid versus vrijheid
reacties van lezers

Verbod op tabaksza­ken verdeelt Utrechters: gezondheid versus vrijheid

Moet Utrecht tabakszaken verbieden, of moet er ook gedacht worden aan rokers die toch ergens aan hun waar moeten kunnen komen? We vroegen het onze lezers in de wekelijkse Kwestie nu tabaksverkoop in supermarkten vanaf 1 juli stopt en er een verbod is op nieuwe tabakszaken in Utrecht. ‘Van alle middelen die een mens kan nemen, geeft tabak veruit de grootste schade. Het staat echt op nummer één van te vermijden gezondheidsrisico’s’
Utrecht
  1. Hoezo 100 euro uitgeven als het ook voor tientje kan: ‘dupes’ van populaire producten hot op sociale media
    PREMIUM

    Hoezo 100 euro uitgeven als het ook voor tientje kan: ‘dupes’ van populaire producten hot op sociale media

    Je ziet ’m op social media bij élke influencer in huis staan: die leuke vaas. Maar de vaas is peperduur. Dupeaccounts op Instagram en TikTok spelen hierop in door goedkopere varianten van populaire artikelen te delen. Lindy van Ramshorst (26) en Kim Vlug (27) zitten achter het kanaal Trenddupes. Waar komt deze hype vandaan en hoe ver mogen bedrijven eigenlijk gaan in het namaken van producten?
    Utrecht

Topverha­len Utrecht

  1. ‘Stekeblinde’ Marjolein kent de waarde van vrij onbekende audiodescriptie: ‘Zoveel leuker om tegelijk te lachen’

    ‘Stekeblin­de’ Marjolein kent de waarde van vrij onbekende audiode­scrip­tie: ‘Zoveel leuker om tegelijk te lachen’

    (Bijna) blind zijn en toch tv kijken, naar de bios of het theater gaan. Dat dat gewoon kan, is lang niet bij iedereen bekend, merkte het Bartiméus Fonds in Zeist. Reden voor een televisiecampagne om daarin iets te veranderen. Want audiodescriptie kan iemands leven veranderen, weet Marjolein van der Broek (43) uit ervaring. ,,We hebben allebei moeten huilen van geluk.”
    Utrecht