Panda Xing Ya viert feest in Ouwehands Dierenpark Rhenen.
Volledig scherm
Panda Xing Ya viert feest in Ouwehands Dierenpark Rhenen. © EPA

Ouwehands Dierenpark verkozen tot populairste uitje

Ouwehands Dierenpark Rhenen is verkozen tot het populairste dagje uit van de provincie Utrecht. Op de tweede plek staat Dierenpark Amersfoort. Het Spoorwegmuseum neemt de derde plaats in. 

  1. ‘Hier willen we wel wonen’, zeiden Frans en Patricia al likkend aan een ijsje; een dag later belde de makelaar
    PREMIUM
    Huis te koop

    ‘Hier willen we wel wonen’, zeiden Frans en Patricia al likkend aan een ijsje; een dag later belde de makelaar

    Als de voordeur opengaat, ruikt hond Dave zijn kans en vliegt de straat op. ,,Gelukkig rijden hier weinig auto’s”, verzucht zijn baasje Frans de Ruiter, als de hond even later weer veilig binnen is. En inderdaad: het Zwartewater is een heerlijk rustig straatje aan de rand van de Utrechtse binnenstad. Uit het keukenraam kijkt de familie de Ruiter uit op een smalle gracht, met daarachter, iets verderop, molen de Adelaar.
    Utrecht
  2. Groep pro-Palestina demonstranten heft blokkade in Utrecht op, verkeer kan weer doorrijden
    UPDATE

    Groep pro-Palestina demonstran­ten heft blokkade in Utrecht op, verkeer kan weer doorrijden

    Een groep pro-Palestinademonstranten voert vandaag actie in Utrecht. Die vindt plaats op het Robert Kochplein bij Tuincentrum Utrecht langs de Ring Utrecht. De actie is onderdeel van een wereldwijd protest. De groep kondigde van tevoren aan dat er meerdere ‘logistieke knooppunten’ bezet zouden worden. Ook de afrit A27 is volledig afgesloten. De actie werd om 10.30 uur opgeheven. Op dat moment stond er zo goed als geen verkeer meer vast.
    Utrecht