Remko Kraaijeveld
Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld

Bacon basilicum gamba's

Voor goede grote gamba’s moet je diep in de buidel tasten. Maar hoe groter de garnalen hoe vleziger en lekkerder ze zijn. De moeite waard dus. Zeker als je ze ingepakt in bacon grilt is het van belang dat de garnalen genoeg ‘body’ hebben. Zo voorkom je dat ze te gaar en droog worden voordat het gerookte spek krokant is.

  1. Verse zalm krijgt Nutri-Score A maar zodra de vis gerookt is, krijgt die een D: hoe zit dit?
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Verse zalm krijgt Nu­tri-Sco­re A maar zodra de vis gerookt is, krijgt die een D: hoe zit dit?

    Groen is goed, rood is slecht, zo gemakkelijk zou de Nutri-Score, het voedselkeuzelogo op levensmiddelen, moeten zijn. De werkelijkheid is anders. Fabrikanten kunnen de score naar eigen voordeel aanpassen. En dat gebeurt ook. Voedingsdeskundigen spreken zelfs van perverse prikkels bij de score. ,,Straks heb je een mandje vol A’s en B’s, terwijl het de maar de vraag is of het echt gezonde boodschappen zijn.”
  2. Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’
    PREMIUM

    Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’

    Een hamburger, frietje of een andere snack is op zijn tijd niet te versmaden. Maar wat doet het met je lichaam als je elke week of misschien zelfs elke dag fastfood eet? Als je dan gaat voor een snelle hap, zijn sommige opties dan nog gezonder dan andere? En kun je de ‘schade’ ongedaan maken door te sporten of de rest van de tijd gezonder te eten? Diëtist Sanne Mouha legt het uit.