Remko Kraaijeveld
Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld

Bacon basilicum gamba's

Voor goede grote gamba’s moet je diep in de buidel tasten. Maar hoe groter de garnalen hoe vleziger en lekkerder ze zijn. De moeite waard dus. Zeker als je ze ingepakt in bacon grilt is het van belang dat de garnalen genoeg ‘body’ hebben. Zo voorkom je dat ze te gaar en droog worden voordat het gerookte spek krokant is.

  1. Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie

    Half miljoen Nederlan­ders met voedselal­ler­gie, maar helft restau­rants gaat de fout in met informatie

    Nederlanders met een allergie moeten in restaurants goed uitkijken wat ze bestellen. Meer dan de helft van de restaurants informeert klanten onvoldoende over allergenen die hun voedsel bevat. Op menukaarten is allergenen-informatie niet altijd te vinden, ook is informatie over allergieën niet altijd goed vastgelegd, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).