1. Opperrabbijn verzoent zich na jarenlange verachting met kleinzoon voorzitter van de Joodse Raad
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Opperrab­bijn verzoent zich na jarenlange verachting met kleinzoon voorzitter van de Joodse Raad

    De tv-serie over de Joodse Raad (EO) bracht een verzoening teweeg tussen opperrabbijn Binyomin Jacobs en Rob Oudkerk, de kleinzoon van David Cohen, een van de voorzitters van de Raad. Jacobs verachtte Oudkerk jarenlang vanwege het gedrag van zijn grootvader. Een dubbelinterview over verdriet, boosheid, opluchting en schuld. ,,Dit was zo helend, die handdruk was ook voor mijn grootvader.”
    Amsterdam
  1. Militair uit Naaldwijk voor rechter vanwege groepsbelediging Joden

    Militair uit Naaldwijk voor rechter vanwege groepsbele­di­ging Joden

    Een 25-jarige militair uit Naaldwijk hangt een werkstraf boven het hoofd voor het beledigen van Joden. In meerdere groepchats deed hij uitspraken die door het Openbaar Ministerie als groepsbelediging worden beschouwd. ‘Dat nota bene een Nederlandse militair, die zelfs met zijn eenheid naar Kamp Auschwitz is geweest, dergelijke uitingen heeft gedaan én verspreid, maakt deze zaak nog erger’, zei de officier van justitie in de rechtbank.
    Naaldwijk
  2. Mister Feyenoord (68) wéér vader: ‘Liv eerder lid van Kameraadjes dan dat ik aangifte van geboorte deed’
    PREMIUM
    Interview

    Mister Feyenoord (68) wéér vader: ‘Liv eerder lid van Kameraad­jes dan dat ik aangifte van geboorte deed’

    Feyenoord - NEC wordt zondag een bijzondere bekerfinale voor clubicoon Ben Wijnstekers (68). Het is de eerste eindstrijd die zijn vader Henk niet meer meemaakt. Hij overleed in september op 99-jarige leeftijd. Én de finale wordt de eerste sinds zijn dochter een half jaar geleden het levenslicht zag. ,,Ik zal bij winst op NEC zeker even naar boven kijken. Zo van: nou, pa, we hebben weer een prijsie, hoor.’’
    Rotterdam

Utrecht

Je eigen regio wordt opgehaald

  1. Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand

    Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand

    Liverpool is door het Nederlands getinte Atalanta uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg van Jürgen Klopp kwam al in de zevende minuut op voorsprong door een rake strafschop van Mohamed Salah, maar daar bleef het bij in Bergamo. Atalanta kwam dus nauwelijks in de problemen na de fraaie 0-3 overwinning van vorige week op Anfield. Jeremie Frimpong zorgde er met een late gelijkmaker tegen West Ham United (1-1) voor dat Bayer Leverkusen na 44 duels dit seizoen nog altijd ongeslagen is.