1. Arie baalt als een stekker van zijn peperdure laadpaal en warmtepomp: ‘Ik word gewoon gestraft’
    PREMIUM
    113

    Arie baalt als een stekker van zijn peperdure laadpaal en warmtepomp: ‘Ik word gewoon gestraft’

    Je kunt de krant niet openslaan of het gaat over energiebedrijven die klanten voortaan laten betalen om zonnestroom te storten op het net. ,,Een terugleverboete’’, zegt Arie Verkerk. Hij investeerde een halve ton in allerlei maatregelen en heeft daar inmiddels spijt van. ,,We zijn met zijn allen bezig elkaar voor de gek te houden. Als ik dit van tevoren geweten had, dan had ik mijn geld aan iets anders uitgegeven.’’
    Nieuw-Lekkerland
  1. Topman autofabrikant MG reageert op commotie over Chinese auto’s: ‘In Europa gebeurt precies hetzelfde’
    PREMIUM
    interview

    Topman autofabri­kant MG reageert op commotie over Chinese auto’s: ‘In Europa gebeurt precies hetzelfde’

    De invasie van Chinese automerken in Europa wordt steeds feller bekritiseerd. Er zou sprake zijn van oneerlijke concurrentie doordat de Chinese regering de auto-industrie zwaar subsidieert. Ook zouden er risico’s zijn op het gebied van privacy en spionage. Topman Aiden He van het in Europa zeer succesvolle Chinese automerk MG reageert: ,,Oneerlijke concurrentie? In Europa gebeurt precies hetzelfde.”
  2. Onverwachte wending in Married at first sight: welke koppels blijven getrouwd?
    Met video

    Onverwach­te wending in Married at first sight: welke koppels blijven getrouwd?

    Na weken vol eerste keren, zoals samenwonen en trouwen, zit het erop voor de koppels in Married at first sight. Woensdagavond werd de balans opgemaakt in een laatste gesprek met de experts en presentator Carlo Boszhard. Welk tortelduifjes zien een toekomst met elkaar en wie leveren hun ringen in? En welk stel blijkt tóch niet de eindstreep te hebben gehaald? Let op: dit artikel bevat spoilers. Wil je de uitslag niet weten? Lees dan niet verder.
  1. Johan Derksen blijft gedragscursus weigeren, ondanks eis Talpa: ‘Ik wil niet lastiggevallen worden’

    Johan Derksen blijft gedragscur­sus weigeren, ondanks eis Talpa: ‘Ik wil niet lastigge­val­len worden’

    Johan Derksen moet de verplichte online cursus over respectvol samenwerken gewoon maken. Zijn werkgever Talpa wil als een van de initiatiefnemers dat ‘alle collega’s, ongeacht contractvorm en functie, de e-learning volgen’, laat een woordvoerder weten. De besnorde tv-persoonlijkheid blijft echter weigeren, vertelt hij woensdagavond: ,,Als ik 55 jaar ongeschonden in de mediawereld rondloop, dan hoef ik op mijn 75ste niet meer een examen te doen.”