Sjaak Bral.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

Auto’s voor watjes en groenlinkse geitenwollen sokken

ColumnLaadpalen ploppen uit de Haagse grond gelijk krokussen. Leuk voor de anderhalve paardenkop die een elektrische auto heeft. Maar wij, de meerderheid, hebben het nakijken. Gelukkig komen er verkiezingen aan en hobbelt het paradepaardje van de VVD al volop: de auto.

  1. Militair uit Naaldwijk voor rechter vanwege groepsbelediging Joden

    Militair uit Naaldwijk voor rechter vanwege groepsbele­di­ging Joden

    Een 25-jarige militair uit Naaldwijk hangt een werkstraf boven het hoofd voor het beledigen van Joden. In meerdere groepchats deed hij uitspraken die door het Openbaar Ministerie als groepsbelediging worden beschouwd. ‘Dat nota bene een Nederlandse militair, die zelfs met zijn eenheid naar Kamp Auschwitz is geweest, dergelijke uitingen heeft gedaan én verspreid, maakt deze zaak nog erger’, zei de officier van justitie in de rechtbank.
    Naaldwijk
  2. Pjotr (20) reed 7500 km in oude barrel naar Afrika om les te geven aan automonteurs: ‘Olie verversen?’
    PREMIUM

    Pjotr (20) reed 7500 km in oude barrel naar Afrika om les te geven aan automon­teurs: ‘Olie verversen?’

    In een oud barrel vertrok Pjotr de Graaf (20) begin dit jaar met vier studiegenoten vanuit Nederland naar Gambia. Een reis van 7500 kilometer dwars door Marokko, de Westelijke Sahara, Mauritanië en Senegal, met het Gambiaanse vissersstadje Tanji als eindbestemming. Het grootste avontuur bleek echter het lesgeven aan toekomstige automonteurs. ‘Deadline gemist? Een ‘eindsprintje’ in de vorm van een Haags kwartiertje kennen ze hier niet.’’
    Den Haag