Volgende week eerste rit van de AD Stemtram!

Met de Stemtram biedt AD Haagsche Courant eerste hulp bij verkiezingskoorts. Aan boord wekelijks twee lijsttrekkers. Zij beantwoorden uw vragen en gaan in debat over de belangrijkste thema’s. Komende maandag is de eerste rit.

  1. Lieke’s opa was ‘goed’ in de oorlog, de opa van haar man Harry was ‘fout’: ‘Voor beiden liep het slecht af’
    PREMIUM

    Lieke’s opa was ‘goed’ in de oorlog, de opa van haar man Harry was ‘fout’: ‘Voor beiden liep het slecht af’

    Lieke van Amstel (72) en Harry Vogels (74) zijn getrouwd en beiden kinderen van na de oorlog. Maar waar Lieke een opa had waar zij trots op kon zijn, blijkt de opa van haar man fout te zijn geweest. Hun verleden houdt hen dagelijks bezig, maar staat zeker niet tussen hen in. ,,Onze opa’s hebben allebei in de oorlog een keuze gemaakt. En niemand wist van tevoren of die keuze goed of slecht was.’’
    Den Haag
  2. Streaker steelt de show bij derby en hoofdtrainer wisselt zichzelf: dit gebeurde er op de velden
    PREMIUM
    voetbal totaal

    Streaker steelt de show bij derby en hoofdtrai­ner wisselt zichzelf: dit gebeurde er op de velden

    SVV Scheveningen bewees zichzelf een slechte dienst, in de derde klasse waren spelers met hun hoofd al bij een vrijgezellenfeest en bij de Westlandse derby tussen SC Monster en Verburch kwamen de supporters op alle mogelijke manieren aan hun trekken. Daarnaast werd Full Speed-Duindorp SV gestaakt en wisselde in de vijfde klasse een hoofdtrainer zichzelf. Wat gebeurde er nog meer? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
    Den Haag