Medewerkers ProRail liggen eindelijk in bed na dag en nacht doorwerken

De honderden medewerkers van ProRail, VolkerRail en BAM infra en Strukton liggen op één oor. En terecht. Heel de nacht werkten honderden medewerkers met man en macht om alle getroffen sporen weer boomvrij te maken, om de tientallen kapotte bovenleidingen te repareren en om al die gestrande en kapotte treinen weer weg te slepen. 

  1. Geheime dienst: ‘Dreigingen tegen Nederland steeds grimmiger, grijze zone tussen oorlog en vrede’
    met video
    76

    Geheime dienst: ‘Dreigingen tegen Nederland steeds grimmiger, grijze zone tussen oorlog en vrede’

    Twee grote oorlogen, tal van terroristische aanslagplannen, dagelijkse cyberaanvallen, artificiële intelligentie (AI) en binnenlandse polarisatie. Inlichtingendienst AIVD schetst in zijn jaarverslag over 2023 een duister beeld van de gevaren die voor Nederland op de loer liggen. ‘De situatie is mede zo onzeker omdat de machtsbalans die er in de wereld lang was, uit evenwicht is geraakt’, schrijft de geheime dienst.
  2. Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinautomaat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt
    PREMIUM
    de wijkagent

    Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinauto­maat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt

    Op een mooie zomerse dag staat een jongen met dikke kleding, een capuchon op en een telefoon voor zijn gezicht bij de pinautomaat. Mijn collega vertrouwt het niet en gaat achter de jongen staan. Al snel is duidelijk dat deze jongen geen geld van zijn eigen rekening aan het pinnen is. In deze nieuwe aflevering van de serie De wijkagent: hoe een alerte agent op het nippertje voorkomt dat een vrouw slachtoffer wordt van oplichters.