1. Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson
    PREMIUM
    portret

    Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson

    De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post. De politie bevestigt dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking’. Een portret van een extreem activist.
  2. Ouders zijn verboden in deze speeltuin: heb je een schaafwond of bult, dan heb je juist goed gespeeld
    PREMIUM

    Ouders zijn verboden in deze speeltuin: heb je een schaafwond of bult, dan heb je juist goed gespeeld

    Een speeltuin waar ouders verboden zijn. Die hebben we in Nederland nog niet. Zaterdag opent de rommelspeeltuin in Utrecht. Geen glijbanen, klimrekken en wipkippen maar autobanden, oude rolstoelen, boomstammen en een caravan. Bulten en schrammen zijn toegestaan, horen er zelfs bij. Want: dat is voor kinderen pas écht spelen, aldus de makers. ,,Onze speeltuinen zijn veel te saai.”
    Utrecht
  1. Explosieve toename klachten Co-Med: ‘Na 7 terugbelverzoeken nog niet gebeld’
    PREMIUM

    Explosieve toename klachten Co-Med: ‘Na 7 terugbel­ver­zoe­ken nog niet gebeld’

    Het aantal klachten over huisartsenketen Co-med is de afgelopen twee jaar sterk toegenomen. Uit cijfers die deze nieuwssite bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft opgevraagd, blijkt dat er vorig jaar 227 meldingen en signalen binnenkwamen. Een jaar daarvoor waren dat er 109, in 2021 bleef het aantal nog steken op 37. Onze verslaggevers pakten de telefoon en ervaarden het zelf. ,,Dit kan niet en mag niet meer gebeuren.’’