1. LIVE | Zware gevechten bij Al Shifa-ziekenhuis, video toont doodschieten Palestijnen met witte vlag
    Israël-Hamas

    LIVE | Zware gevechten bij Al Shi­fa-ziekenhuis, video toont doodschie­ten Palestij­nen met witte vlag

    Het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad wordt al ruim een week belegerd door Israëlische strijdkrachten. Ook donderdag vonden er weer zware gevechten plaats rond het complex. Gewapende Palestijnse groepen vuurden raketten en mortiergranaten af. Volgens de Gazaanse autoriteiten bevinden zich gewonde burgers in een deel van het ziekenhuis, maar zijn er geen voorzieningen om medische hulp te bieden. Volg alle ontwikkelingen rondom het conflict in het Midden-Oosten in ons liveblog.
  1. Topman autofabrikant MG reageert op commotie over Chinese auto’s: ‘In Europa gebeurt precies hetzelfde’
    PREMIUM
    interview

    Topman autofabri­kant MG reageert op commotie over Chinese auto’s: ‘In Europa gebeurt precies hetzelfde’

    De invasie van Chinese automerken in Europa wordt steeds feller bekritiseerd. Er zou sprake zijn van oneerlijke concurrentie doordat de Chinese regering de auto-industrie zwaar subsidieert. Ook zouden er risico’s zijn op het gebied van privacy en spionage. Topman Aiden He van het in Europa zeer succesvolle Chinese automerk MG reageert: ,,Oneerlijke concurrentie? In Europa gebeurt precies hetzelfde.”
  2. De laatste drie minuten voor brugdrama in Baltimore: snelle afsluiting voorkwam meer slachtoffers
    Met video

    De laatste drie minuten voor brugdrama in Baltimore: snelle afsluiting voorkwam meer slachtof­fers

    Twee dagen na het brugdrama in Baltimore wordt steeds duidelijker hoe het ongeluk met het containerschip zich voltrok. Onderzoekers hebben een reconstructie gemaakt van de laatste minuten toen het schip door een stroomstoring stuurloos raakte en tegen de Francis Scott Key-brug botste. De razendsnelle afsluiting van de brug na de eerste noodoproep heeft levens gered, aldus de autoriteiten.