1. Medicijnen raken op in apotheken: ‘82 aanvragen voor Ozempic, maar we hebben het niet’
    PREMIUM

    Medicijnen raken op in apotheken: ‘82 aanvragen voor Ozempic, maar we hebben het niet’

    Het zijn geen bijzondere medicijnen, wel schaars: pufjes voor benauwde kinderen, antibiotica bij een ontsteking. De ergernis dat die er niet zijn, steekt pas de kop op als je ermee te maken krijgt. Een kijkje achter de schermen bij een apotheek die zich dagelijks ongans zoekt naar het laatste doosje pillen en elk mogelijk alternatief. ,,Je wilt toch het beste voor je klanten.”
    Rotterdam, Hoogvliet
  1. Nederlanders hekelen ‘luxeleven’ Máxima: 'Moet ze dan naar de Zara en in een rijtjeshuis gaan wonen?’
    PREMIUM

    Nederlan­ders hekelen ‘luxeleven’ Máxima: 'Moet ze dan naar de Zara en in een rijtjes­huis gaan wonen?’

    Waardig, ambitieus, onbesproken en vooral: stijlvol. Jarenlang was koningin Máxima de stabiele factor van het Nederlands koningshuis. Een baken van betrouwbaarheid, een toeverlaat in moeilijke tijden. Langzaam maar zeker lijkt het imago van de bekendste moeder van Nederland af te brokkelen. Kan ze het tij nog keren, of moet prinses Amalia de reputatie van de Oranjes redden? ,,Máxima zit geklemd in een harnas waar ze niet uit kan ontsnappen.”
  2. Turkse president Erdogan praat met Hamas-leider over staakt-het-vuren en humanitaire hulp voor Gaza
    LIVE Midden-Oosten

    Turkse president Erdogan praat met Ha­mas-lei­der over staakt-het-vu­ren en humanitai­re hulp voor Gaza

    De Turkse president Erdogan heeft vandaag met Hamas-leider Ismail Haniyeh gesproken in Istanbul. De twee bespraken hoe een mogelijk staakt-het-vuren in Gaza bereikt kan worden. Ook spraken ze over de humanitaire hulp in Gaza. Door de oorlog die in oktober uitbrak, zijn in de Gazastrook minstens 34.049 doden gevallen, meldt het lokale ministerie van Gezondheid zaterdag. Volg alle ontwikkelingen over het Midden-Oosten in ons liveblog.
  3. Raymond van Barneveld durft weer te dromen: ‘Bali, huisje in Spanje, nu ben ik jarig en zit ik in Sindelfingen...’
    PREMIUM
    Interview

    Barney durft weer te dromen: ‘Bali, huisje in Spanje, nu ben ik jarig en zit ik in Sindelfin­gen...’

    Hoge pieken, diepe dalen: het is het leven van Raymond van Barneveld in een notendop. Vandaag wordt de vijfvoudig wereldkampioen 57 en is het precies veertig jaar geleden dat hij zijn eerste dartbord kreeg. Openhartig vertelt Barney over toekomstdromen, tranen om zijn kleinkinderen, ‘die kloteteen van Casillas’, een bezoekje aan een waarzegger en het gevoel dat 2024 zijn jaar kan worden.
    Den Haag
  1. Explosieve toename klachten Co-Med: ‘Na 7 terugbelverzoeken nog niet gebeld’
    PREMIUM

    Explosieve toename klachten Co-Med: ‘Na 7 terugbel­ver­zoe­ken nog niet gebeld’

    Het aantal klachten over huisartsenketen Co-med is de afgelopen twee jaar sterk toegenomen. Uit cijfers die deze nieuwssite bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft opgevraagd, blijkt dat er vorig jaar 227 meldingen en signalen binnenkwamen. Een jaar daarvoor waren dat er 109, in 2021 bleef het aantal nog steken op 37. Onze verslaggevers pakten de telefoon en ervaarden het zelf. ,,Dit kan niet en mag niet meer gebeuren.’’