1. Arie baalt als een stekker van zijn peperdure laadpaal en warmtepomp: ‘Ik word gewoon gestraft’
    PREMIUM
    126

    Arie baalt als een stekker van zijn peperdure laadpaal en warmtepomp: ‘Ik word gewoon gestraft’

    Je kunt de krant niet openslaan of het gaat over energiebedrijven die klanten voortaan laten betalen om zonnestroom te storten op het net. ,,Een terugleverboete’’, zegt Arie Verkerk. Hij investeerde een halve ton in allerlei maatregelen en heeft daar inmiddels spijt van. ,,We zijn met zijn allen bezig elkaar voor de gek te houden. Als ik dit van tevoren geweten had, dan had ik mijn geld aan iets anders uitgegeven.’’
    Nieuw-Lekkerland
  2. Nooit eerder stond een zwarte vrouw bovenaan in de hitlijst voor countrymuziek: Beyoncé flikt het
    PREMIUM

    Nooit eerder stond een zwarte vrouw bovenaan in de hitlijst voor countrymu­ziek: Beyoncé flikt het

    Beyoncé brengt een countryalbum uit. Op sociale media zijn haar fans aan het linedancen, winkels in westernstijl maken zich op voor een run op hun producten. Bijzonder, want country werd lang in de markt gezet als ‘witte muziek’. Ten onrechte, bewijst Queen B. Een stukje uitleg over de historie van cowboys en de banjo en hoe Beyoncé als eerste zwarte vrouw de Amerikaanse countrylijst bestormt.
  1. Topman autofabrikant MG reageert op commotie over Chinese auto’s: ‘In Europa gebeurt precies hetzelfde’
    PREMIUM
    interview

    Topman autofabri­kant MG reageert op commotie over Chinese auto’s: ‘In Europa gebeurt precies hetzelfde’

    De invasie van Chinese automerken in Europa wordt steeds feller bekritiseerd. Er zou sprake zijn van oneerlijke concurrentie doordat de Chinese regering de auto-industrie zwaar subsidieert. Ook zouden er risico’s zijn op het gebied van privacy en spionage. Topman Aiden He van het in Europa zeer succesvolle Chinese automerk MG reageert: ,,Oneerlijke concurrentie? In Europa gebeurt precies hetzelfde.”
  1. Lezers over vraag of weerapps hun activiteiten beïnvloeden: ‘Ze kunnen het weer van gisteren niet eens voorspellen’
    de kwestie

    Lezers over vraag of weerapps hun activitei­ten beïnvloe­den: ‘Ze kunnen het weer van gisteren niet eens voorspel­len’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: het checken van een weerapp bepaalt wat ik ga doen. Komend weekend is het Pasen. Vaak hét moment om erop uit te trekken. Eerder deze week konden we ons volgens de weervoorspellingen nog verheugen op mooi weer. Inmiddels lijkt het minder aangenaam te worden en moeten we zelfs rekening houden met regen. Wat doet u? Volgt u de weerapps en past u uw plannen aan? Of trekt u er hoe dan ook op uit? Dat vroegen we onze lezers in de dagelijkse rubriek de Kwestie. Hier een selectie va de reacties.
  2. LIVE | Man beschiet auto's en schoolbus op Westelijke Jordaanoever: zeker 13 gewonden
    Israël-Hamas

    LIVE | Man beschiet auto's en schoolbus op Westelijke Jordaanoe­ver: zeker 13 gewonden

    Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft het Witte Huis laten weten dat het een geannuleerde bijeenkomst over een gepland grondoffensief in Rafah opnieuw op de agenda wil zetten. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender NBC woensdag, onder verwijzing naar een Amerikaanse functionaris. En het Nederlandse fregat Zr. Ms. Tromp wordt ingezet om raketten en drones van Houthi’s op de Rode Zee te bestrijden. Volg alle ontwikkelingen rondom het conflict in het Midden-Oosten in ons liveblog.