Catalaanse worstspiesen met citroen-kappertjesmayonaise
Hoe maak je varkensvlees nog lekkerder? Juist! Met nog meer varkensvlees, natuurlijk. Deze in bacon en salie gewikkelde Catalaanse worstspiesen zijn bijzonder eenvoudig en snel te maken. Breng de warmte je huis binnen met dit smaakvolle mediterrane grill-gerecht.
Ingrediënten (4 personen):
Citroen-kappertjesmayonaise:
- 2 eidooiers
- 1 tl scherpe mosterd
- 150 ml zonnebloemolie
- Sap en geraspte schil van ½ citroen
- 2 el kappertjes, fijngehakt
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- Zout en peper naar smaak
- 12 Catalaanse worstjes
- 36 salieblaadjes
- 12 plakken gerookt ontbijtspek
- 1 grote zoete witte ui
Benodigdheden:
- 4 Barbecue-spiesen
- Barbecue voor direct grillen of grote grillpan
Bereidingswijze (voorbereiding ½ uur, bereiding ½ uur):
- Bereid een barbecue voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.
- Maak de mayonaise door in een mengkom de eidooiers samen met de mosterd met een garde los te kloppen.
- Voeg vervolgens in een dunne straal langzaam de zonnebloemolie toe terwijl je met de garde blijft kloppen. Als je het goed doet, binden de eidooiers en de olie zich en ontstaat er een dikke emulsie.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Snijd de witte ui in acht partjes.
- Snijd de plakken gerookt ontbijtspek in de breedte doormidden en leg de twee helften naast elkaar, waarbij ze elkaar een beetje overlappen.
- Doe dit met alle twaalf plakken ontbijtspek.
- Leg vervolgens op elk setje drie salieblaadjes en wikkel de Catalaanse worstjes in de bacon en salie.
- Rijg nu om en om de Catalaanse worstjes en witte ui aan de spiesen.
- Gril de spiesen in circa 15 minuten boven het directe vuur van de barbecue, tot het ontbijtspek goudbruin en knapperig is en de worstjes stevig aanvoelen.
- Serveer met de citroen-kappertjesmayonaise en je favoriete side dishes.
Eet smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
-
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
PREMIUMvoor jou getest98
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende
Bijna 4 op de 10 zakken chips die in Nederland verkocht worden, zijn paprikachips. We zijn verzot op de pittige smaak en die fijne kraak. Ons panel onderwerpt 12 merken aan een blinde smaaktest. ,,Bah, er zit veel suiker in chips. Meer suiker dan paprikapoeder.’’ -
PREMIUM40
Carnivoren , keto- of raw vegan-dieet: gezond of onverstandig?
Januari is bij uitstek de maand om op dieet te gaan. Gezond eten (en afvallen) staat hoog in de top van goede voornemens. Het carnivorendieet, ketodieet of raw vegan-dieet zijn ongekend populair op TikTok. Deze drie eetpatronen zouden niet alleen helpen bij het afvallen, maar ook je gezondheid een ongekende boost geven. Wat houden deze diëten precies in, en hoe onschuldig zijn ze? -
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.Delft
-
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
Dordrecht -
-
-
30
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’
Winkels zetten het mes in hun bio-assortiment, omdat Nederland de Europese regels zo streng uitvoert. Mede daardoor worden biologische groente en fruit steeds vaker in plastic verpakt, constateert het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) in een nieuw advies aan het kabinet. -
PREMIUM
Omega 3 kan hart- en vaatziekten voorkomen, maar je lichaam maakt het zelf niet aan: in deze voeding zit het
Omega 3-vetzuren helpen hart- en vaatziekten voorkomen en bevorderen een goed functionerend immuunsysteem. Alleen: ons lichaam maakt ze zelf niet aan. Hoe kunnen we ze dan toch binnen krijgen? Professor Imogen Foubert en diëtiste Nadine Vanvuchelen leggen uit hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken.
-
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
-
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Is je bankrekening bijna leeg, maar wil je wel lekker eten? De budgetreceptenkalender staat vol goedkope en gezonde lekkernijen. Zelfs chef-kok Herman den Blijker bewijst dat met slechts een paar euro de maag kan worden gevuld. ,,Het hoeft niet veel te zijn. Als het maar voedzaam is.”Rotterdam -
-
PREMIUM7 vragen
Eieren kun je niet onbeperkt eten: zoveel mag je er maximaal per week