Catalaanse worstspiesen met citroen-kappertjesmayonaise
Hoe maak je varkensvlees nog lekkerder? Juist! Met nog meer varkensvlees, natuurlijk. Deze in bacon en salie gewikkelde Catalaanse worstspiesen zijn bijzonder eenvoudig en snel te maken. Breng de warmte je huis binnen met dit smaakvolle mediterrane grill-gerecht.
Ingrediënten (4 personen):
Citroen-kappertjesmayonaise:
- 2 eidooiers
- 1 tl scherpe mosterd
- 150 ml zonnebloemolie
- Sap en geraspte schil van ½ citroen
- 2 el kappertjes, fijngehakt
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- Zout en peper naar smaak
- 12 Catalaanse worstjes
- 36 salieblaadjes
- 12 plakken gerookt ontbijtspek
- 1 grote zoete witte ui
Benodigdheden:
- 4 Barbecue-spiesen
- Barbecue voor direct grillen of grote grillpan
Bereidingswijze (voorbereiding ½ uur, bereiding ½ uur):
- Bereid een barbecue voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.
- Maak de mayonaise door in een mengkom de eidooiers samen met de mosterd met een garde los te kloppen.
- Voeg vervolgens in een dunne straal langzaam de zonnebloemolie toe terwijl je met de garde blijft kloppen. Als je het goed doet, binden de eidooiers en de olie zich en ontstaat er een dikke emulsie.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Snijd de witte ui in acht partjes.
- Snijd de plakken gerookt ontbijtspek in de breedte doormidden en leg de twee helften naast elkaar, waarbij ze elkaar een beetje overlappen.
- Doe dit met alle twaalf plakken ontbijtspek.
- Leg vervolgens op elk setje drie salieblaadjes en wikkel de Catalaanse worstjes in de bacon en salie.
- Rijg nu om en om de Catalaanse worstjes en witte ui aan de spiesen.
- Gril de spiesen in circa 15 minuten boven het directe vuur van de barbecue, tot het ontbijtspek goudbruin en knapperig is en de worstjes stevig aanvoelen.
- Serveer met de citroen-kappertjesmayonaise en je favoriete side dishes.
Eet smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVoor jou getest
Van dit merk heb je vast nog nooit gehoord, maar zij maken de lekkerste kant-en-klaarpannenkoeken
-
PREMIUM
Eerste hulp bij verslikken tijdens het kerstdiner: 'Spoor de persoon die zich verslikt vooral aan om goed te hoesten’
De tafel is feestelijk gedekt, iedereen op z’n best gekleed en vlees en vis worden geserveerd. Smullen geblazen, maar pas op voor graatjes en botjes. Die kunnen namelijk in je keel blijven hangen. Wat gebeurt er als je je verslikt? En hoe schiet je je (schoon)familie dan te hulp? Een logopedist legt het uit. ,,Als je je verslikt, dan sluit het strottenklepje de luchtpijp niet goed af.’’ -
Phishing-alarm, test nu of jouw gegevens circuleren onder criminelen
De recherche heeft 7,3 miljoen e-mailadressen onderschept bij criminelen, die ze gebruikten om mensen digitaal te beroven. Grote kans dat ook jouw e-mailadres hierbij zit. Zeven tips om phishing te herkennen. -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’ -
PREMIUM
Spitskool, rode kool of savooiekool: Ga met deze recepten voor minder vlees en meer groenten
Een beter milieu begint bij jezelf, weten ook de Hamersma’s. En kolen (de groenten dan!) stoten niet al te veel broeikasgassen uit. Meneer en mevrouw Hamersma tippen drie recepten met kool.
-
DE KWESTIE202
Praat mee: Is suikerbelasting op suikervrije dranken wel eerlijk?
-
-
-
PREMIUM
Is de airfryer echt veel gezonder dan frituur? Dit zeggen de experts
Bereid je je snacks in een airfryer of toch liever in een friteuse? En is die airfryer nou echt gezonder? Experts zetten de verschillen op een rij. ,,Bereid je een snack in de airfryer, dan is de smaak wél anders.” -
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
Met carnaval vloeit het bier weer rijkelijk. Een paar glazen te veel kunnen je de volgende ochtend een vreselijke kater bezorgen. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit waarom we ons na een nacht doorhalen zo beroerd voelen, en of daar nog iets tegen te doen valt.
-
30
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’
-
Schoonmaaktip
Je huis weer ‘lenteproof’: maak deze fout niet met je vitrage
Weg met de winterdip en hallo schone lei: de voorjaarsschoonmaak staat voor de deur. Met deze praktische tips van schoonmaakexpert Marja Middeldorp wordt jouw huis weer spic en span. -
-
51
Dierenartskosten verschillen enorm per praktijk: 340 euro of 135 euro voor dezelfde behandeling