Met deze traktaties maak je écht indruk
Het maken van traktaties kan een uitdaging zijn. Dat werd onlangs ook pijnlijk duidelijk in de tv-serie De Luizenmoeder. Veel ouders sloven zich uit, maar waar haal je de tijd vandaan? Deze traktaties zijn snel klaar, springen eruit én zijn ook nog lekker. Trek je schort alvast aan en bakken maar!
Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 20 mariabiscuits
- 10 marshmallows
- 250 g pure chocolade
- 6 el gemalen kokos
- 65 g cupcakeversiering
Benodigdheden:
- Bakpapier
Bereiding:
- Leg de koekjes op een bord dat in de magnetron kan en dat heel heet kan worden. Leg op elk koekje 1 marshmallow. Zet het bord in de magnetron. Zet 'm 10 seconden op de allerhoogste stand. Blijf erbij staan en haal ze eruit als de marshmallows 2 keer zo groot zijn geworden.
- Leg de rest van de koekjes voorzichtig op de gesmolten marshmallows. Kijk uit voor je vingers! Laat een half uur afkoelen.
- Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten.
- Roer af en toe met een pollepel zodat de chocolade mooi glad wordt. Leg een groot stuk bakpapier klaar. Doop de marshmallowkoekjes voorzichtig helemaal in de chocolade en leg ze op het bakpapier.
- Bestrooi 5 koekjes met de kokos en de andere 5 met de versiering. Laat ze in 30 minuten hard worden.
Bron: Allerhande
Chocololly's
Ingrediënten voor 16 stuks:
- 200 g pure chocolade 72%
- 50 g witte chocolade
- 1 el sesamzaad
- 1 el ongezouten pecannoten
- 1 el ongezouten pistachenoten
- 1 el gedroogde cranberry's
- 1 el blanke rozijnen
Benodigdheden:
- Bakpapier
- 16 satéprikkers
Bereiding:
- Hak de pure en witte chocolade grof. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Vouw een cornetje van bakpapier.
- Smelt in aparte pannen de pure en witte chocolade au bain-marie. Leg een stuk bakpapier op een snijplank en schep de pure chocolade er in cirkels met een doorsnede van 6 cm op. Leg in elke cirkel 1 satéprikker. Schep er eventueel nog wat pure chocolade op, zodat de prikker met chocolade bedekt is.
- Vul het cornetje met de witte chocolade en versier de lolly's. Decoreer met het sesamzaad, de noten, cranberry's en rozijnen. Laat in de koelkast in 30 minuten hard worden.
Bron: Allerhande
Zoete poppetjes
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 1 pakje roomboterbladerdeeg
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 el suiker
- 1 el gemalen kaneel
- 2 el gemalen kokos
- 2 el poedersuiker
- 20 krenten
Benodigdheden:
- Bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd met behulp van een sjabloon 10 poppetjes uit het bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk dun met ei en bestrooi met suiker.
- Bestrooi 5 poppetjes met kaneel en 5 poppetjes met kokos. Bak de koekjes ca. 20 minuten in het midden van de oven. Neem ze uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen.
- Roer de poedersuiker met 1 1/2 tl heet water tot een glad glazuur. Plak hiermee de krenten als oogjes op de poppetjes.
Bron: Allerhande
Frozen bananas
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 4 bananen
- 4 verse aardbeien
- 1 el gepelde pistachenoten
- 300 g chocolade extra puur 72%
- 1 el kokossnippers
Benodigdheden:
- 12 tapasprikkers
Bereiding:
- Pel de bananen, snijd elke banaan in drie stukken. Steek de satéprikkers erin. Leg de bananen minimaal 3 uur afgedekt in de vriezer.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Hak de pistache fijn. Neem de bananen uit de vriezer. Dip een voor een in de gesmolten chocolade en besprenkel direct met wat aardbeien, pistache of kokos.
Bewaartip: bewaar de frozen bananas in de diepvries.
Bron: Allerhande
Spikkel cakepops
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 1 pak cakemix
- 3 el abrikozenjam
- 300 g melkchocolade (in stukjes)
- Smarties mini
- Zilveren parels
- Mini marshmellows
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- 16 satéprikkers (puntje en 5 cm eraf gesneden)
Bereiding:
- Verkruimel de cakejes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de abrikozenjam toe en maal tot een egale massa. Vorm er 16 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Doe de chocolade in een hitte bestendige kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie).
- Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud cakebolletje. Doop vervolgens de bolletjes in de chocolade. Bestrooi direct met de smarties, zilveren parels en mini marshmellows. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.
Tip: Baby geboren? Bestrooi de cakepops met roze of blauwe muisjes.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVoor jou getest
Van dit merk heb je vast nog nooit gehoord, maar zij maken de lekkerste kant-en-klaarpannenkoeken
-
Man rekent 130 euro af, maar blijkt na controle voor 70 euro aan boodschappen te zijn ‘vergeten’
De politie heeft in aanloop naar kerst een winkeldief staande gehouden die voor 70 euro aan boodschappen niet had afgerekend. De man krijgt een winkelverbod en een boete van 250 euro. De politie merkt dat de zelfscans bij supermarkten de afgelopen tijd ‘behoorlijk verleidelijk zijn’ voor een aantal mensen. ,,Het zijn niet eens de mensen met de kleine portemonnee.”Zoetermeer -
PREMIUM
Gewichtscoach Mieke Kosters: ‘Je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, je wordt dik tussen oud en nieuw en kerst’
Mieke Kosters (1972) is trainer en schrijver. In 2011 schreef ze het boek Het geheim van slanke mensen, waarvan meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. Vrijdag verscheen haar achtste boek: Succesvolle afvallers diëten niet. Een gesprek aan de hand van steekwoorden, over het what-the-hell-effect, hoofdhonger en goede voornemens. -
PREMIUMuitdelen op school
Vier het met bananen
Snoepkettingen rijgen, fruitdraken knutselen en cakejes versieren. Pam van der Veen vraagt zich af waarom veel ouders zich zo uitsloven als hun kind uitdeelt op school. -
INTERVIEW
Dit is na ‘moeilijkste besluit ooit’ de winnaar van Heel Holland bakt: ‘Gehuild en geschreeuwd van de pijn’
De finale van het elfde seizoen Heel Holland bakt is zondagavond uitgelopen op de ‘allermoeilijkste beslissing’ ooit voor de jury van de NPO 1-show. Aruna Sitaram won, ondanks een bloederige blessure. Waarom de revanche zoeter smaakt dan elk baksel.
-
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
-
-
-
PREMIUM39
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
Debby Gerritsen weet raad als het gaat over de liefde, lust en relaties. Deze week wederom een seksuele kwestie: de man van Marlene wil geen seks meer en wil er ook niet over praten. Ze wil niet bij hem weg, maar wel graag weer een seksleven. -
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren
Niet iedereen beschikt over een grote tuin. Wil je toch met je groene vingers aan de slag, denk dan eens aan deze vergeten plant die ooit zo populair was en veel geschilderd werd in de 17de eeuw.
-
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
-
PREMIUM
Is de airfryer echt veel gezonder dan frituur? Dit zeggen de experts
Bereid je je snacks in een airfryer of toch liever in een friteuse? En is die airfryer nou echt gezonder? Experts zetten de verschillen op een rij. ,,Bereid je een snack in de airfryer, dan is de smaak wél anders.” -
-
Consumentenbond
Van de 155 geteste inductiekookplaten is deze de beste: elke kookzone heeft eigen boostfunctie