Februari: Jord Althuizen helpt je de winter door met deze recepten
Terwijl er buiten regelmatig een koude wind waait, zitten wij binnen bij de openhaard. Maar ook in de winter blijft die barbecue in de tuin lonken. Daarom combineren wij het beste van twee werelden in februari door zo min mogelijk naar buiten te gaan, maar toch zo lekker mogelijk te eten. Van winterbarbecue gerechten uit de tuin tot verwenmaaltijden voor een avondje bankhangen. Jord helpt je de winter door.
Over Jord Althuizen
Jord ging na zijn studie aan de Hogere Hotelschool direct van start in binnen- en buitenland waar hij diverse facetten van de gastvrijheidssector verkende. Zo deed hij ervaring op als chef-kok, restaurantmanager, conceptontwikkelaar en redacteur van Food Inspiration. In 2013 startte hij als zelfstandig ondernemer. Al snel ontstond Smokey Goodness, een concept waarmee hij kwalitatieve barbecue op de kaart zet, The Rough Kitchen (Scheveningen en Amsterdam) en Black Smoke (Antwerpen). Hij is de auteur van bestsellers Smokey Goodness 1 en 2 en maakt periodiek een optreden in TV-programma’s als jurylid in Grillmasters (RTL4) of gast in Keuringsdienst van Waarde en Pauw.
We zijn de week gestart met chipotle honing kip kebabs, gevolgd door bacon basilicum gamba's en hartige tortellini-spinazie soep. Haal de zomer in huis met een citrus gevulde zeebaars of geniet van vegetarische hamburgers.
Test je kennis over Jord Althuizen en barbecuen door middel van De Grote Barbecue Quiz en maak kans op Jords nieuwe boek: Smokey Goodness III.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Appelsientje gaat ook voor de melk-truc om suikertaks te ontwijken
-
PREMIUMExpert
80 procent van onze voeding bevat ‘sluipsuikers’: zo krijg je er minder van binnen
Wie minder suiker probeert te consumeren, weet vaak niet dat suiker in allerlei gedaantes bestaat. Deze ‘sluipsuikers’ zitten in maar liefst 80 procent van onze voeding verstopt en zijn, helaas, net zo ongezond als ‘gewone’ suiker. Een voedingsexpert legt uit wat de gevaren zijn voor je lichaam en hoe je ze kunt vermijden. -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’ -
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet
Chips, koekjes of een reep chocolade, ieder heeft zijn eigen guilty pleasure. Proberen gezonder te eten kan lastig zijn als je blijft hunkeren naar zoet. Kun je verslaafd raken aan chocolade en andere zoetigheid? Twee onderzoekers leggen uit waarom we chocolade zo onweerstaanbaar vinden en wat chocolade eten doet met onze hersenen. -
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Hotels en restaurants brengen dagelijks bergen met eten rechtstreeks naar de afvalbak. Dat zorgt voor grote verspilling van voedsel én geld. Het Utrechtse bedrijf Orbisk bedacht een superslimme oplossing voor dit probleem en daar veroveren ze nu de wereld mee.Utrecht
-
PREMIUM
Wanneer is te veel sporten gevaarlijk? Cardioloog legt uit wat een sporthart is en welke risico’s er zijn
-
-
-
consumentenbond
Met deze koffiecupmachine zet je een lekker kopje espresso, en hij komt als beste uit de test
Wat is de beste koffiecupmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
INTERVIEW
Dit is na ‘moeilijkste besluit ooit’ de winnaar van Heel Holland bakt: ‘Gehuild en geschreeuwd van de pijn’
De finale van het elfde seizoen Heel Holland bakt is zondagavond uitgelopen op de ‘allermoeilijkste beslissing’ ooit voor de jury van de NPO 1-show. Aruna Sitaram won, ondanks een bloederige blessure. Waarom de revanche zoeter smaakt dan elk baksel.
-
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
-
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
Frituurvet door de plee, doortrekken en weg ermee? Nee! De vervelende eigenschap van bakvet is dat het eenmaal gestold aan de binnenkant van de leidingen gaat zitten, en dat vervolgens alles eraan blijft plakken. ,,Van wat je bij een verstopping thuis kwijt bent aan een loodgieter, kun je waarschijnlijk voor de rest van je leven frituurvet kopen.’’ -
-
Schoonmaaktip
Je huis weer ‘lenteproof’: maak deze fout niet met je vitrage