Catalaanse worstspiesen met citroen-kappertjesmayonaise
Hoe maak je varkensvlees nog lekkerder? Juist! Met nog meer varkensvlees, natuurlijk. Deze in bacon en salie gewikkelde Catalaanse worstspiesen zijn bijzonder eenvoudig en snel te maken. Breng de warmte je huis binnen met dit smaakvolle mediterrane grill-gerecht.
Ingrediënten (4 personen):
Citroen-kappertjesmayonaise:
- 2 eidooiers
- 1 tl scherpe mosterd
- 150 ml zonnebloemolie
- Sap en geraspte schil van ½ citroen
- 2 el kappertjes, fijngehakt
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- Zout en peper naar smaak
- 12 Catalaanse worstjes
- 36 salieblaadjes
- 12 plakken gerookt ontbijtspek
- 1 grote zoete witte ui
Benodigdheden:
- 4 Barbecue-spiesen
- Barbecue voor direct grillen of grote grillpan
Bereidingswijze (voorbereiding ½ uur, bereiding ½ uur):
- Bereid een barbecue voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.
- Maak de mayonaise door in een mengkom de eidooiers samen met de mosterd met een garde los te kloppen.
- Voeg vervolgens in een dunne straal langzaam de zonnebloemolie toe terwijl je met de garde blijft kloppen. Als je het goed doet, binden de eidooiers en de olie zich en ontstaat er een dikke emulsie.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Snijd de witte ui in acht partjes.
- Snijd de plakken gerookt ontbijtspek in de breedte doormidden en leg de twee helften naast elkaar, waarbij ze elkaar een beetje overlappen.
- Doe dit met alle twaalf plakken ontbijtspek.
- Leg vervolgens op elk setje drie salieblaadjes en wikkel de Catalaanse worstjes in de bacon en salie.
- Rijg nu om en om de Catalaanse worstjes en witte ui aan de spiesen.
- Gril de spiesen in circa 15 minuten boven het directe vuur van de barbecue, tot het ontbijtspek goudbruin en knapperig is en de worstjes stevig aanvoelen.
- Serveer met de citroen-kappertjesmayonaise en je favoriete side dishes.
Eet smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM8 vragen17
Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
-
PREMIUM147
Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’
Dat frisdrank niet gezond is, weten we. Voor velen is het dan ook een goed voornemen om minder frisdrank, en meer water te drinken. Maar kan het écht kwaad als je elke dag één of meer glazen Coca-Cola drinkt? Wat en hoe groot zijn de risico’s? En is die Zero-variant écht minder gezond dan gewone cola? Voedingsexpert Eric De Maerteleire ontleedt de populaire drank: ,,Deze zoetstof is een grote boosdoener voor de lever.” -
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
Frituurvet door de plee, doortrekken en weg ermee? Nee! De vervelende eigenschap van bakvet is dat het eenmaal gestold aan de binnenkant van de leidingen gaat zitten, en dat vervolgens alles eraan blijft plakken. ,,Van wat je bij een verstopping thuis kwijt bent aan een loodgieter, kun je waarschijnlijk voor de rest van je leven frituurvet kopen.’’ -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’ -
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?
Het insect is dichter bij je bord dan je denkt. Dat stelt onderzoeker Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit. Als diervoer vinden vliegenlarven en meelwormen hun weg naar de magen van vissen, varkens en kippen. En ook als humaan voedsel zijn zespotigen toegelaten. Nieuwe uitdaging: hoe zorgen we ervoor dat in gevangenschap gekweekte krekels een fijn leven hebben?
-
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
-
-
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’ -
Schoonmaaktip
Lenteschoonmaak voor je tuinset: dit sopje gebruik je het beste om weervlekken uit je kussens te krijgen
Vanaf Koningsdag wordt het weer warmer en dat betekent dat we weer op ons terras gaan zitten. Tijd om die kussens uit de opslag te halen en vlekvrij op de tuinset te leggen. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp weet als geen ander hoe je algen-, weer en vetvlekken uit tuinkussens en markiezen kunt krijgen.
-
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
Dordrecht -
PREMIUMVijf vragen
Verse zalm krijgt Nutri-Score A maar zodra de vis gerookt is, krijgt die een D: hoe zit dit?
Groen is goed, rood is slecht, zo gemakkelijk zou de Nutri-Score, het voedselkeuzelogo op levensmiddelen, moeten zijn. De werkelijkheid is anders. Fabrikanten kunnen de score naar eigen voordeel aanpassen. En dat gebeurt ook. Voedingsdeskundigen spreken zelfs van perverse prikkels bij de score. ,,Straks heb je een mandje vol A’s en B’s, terwijl het de maar de vraag is of het echt gezonde boodschappen zijn.” -
-
Half miljoen Nederlanders met voedselallergie, maar helft restaurants gaat de fout in met informatie